Opća županijska bolnica Vinkovci

Dvojica mladića pod sumnjom na zarazu koronavirusom: Bili su dio skupine radnika koji su se vratili iz Kine

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

"S obzirom na preporuku Ministarstva zdravstva i sve mjere koje poduzimamo u svezi koronavirusa mi smo ih zaprimili u bolnicu, izuzeli smo sve uzorke i poslali u Kliniku za infektivne bolesti u Zagreb", kazao je ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić dodajući kako bi se po kliničkoj slici moglo prije reći da nisu, nego da jesu oboljeli od koronavirusa.



VINKOVCI – Dvojica mladića koji su hospitalizirani u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici zbog sumnje na zarazu koronavirusom, dio su skupine od deset radnika s područja Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije koji su se prije dva dana vratili iz Šangaja i svi se nalaze pod pod nadzorom epidemiologa.


Dvojica mladića, u dobi od 23 i 24 godine života, kao simptome imaju blago povišenu temperaturu i respiratorne simptome.


“S obzirom na preporuku Ministarstva zdravstva i sve mjere koje poduzimamo u svezi koronavirusa mi smo ih zaprimili u bolnicu, izuzeli smo sve uzorke i poslali u Kliniku za infektivne bolesti u Zagreb”, kazao je ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić dodajući kako bi se po kliničkoj slici moglo prije reći da nisu, nego da jesu oboljeli od koronavirusa.




Po Šporčićevim riječima, u vinkovačkoj bolnici su poduzete sve mjere sprječavanja prijenosa koronavirusa.


“Mislim da u ovom trenutku ne postoji nikakva ozbiljna prijetnja javnom zdravstvu”, kazao je dodajući kako se nada da će nalazi dvojice mladića biti gotovi do utorka ujutro.


Dvojica mladića dio su skupine od deset radnika s područja Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, koji su se prije dva dana vratili u Hrvatsku iz kineskog grada Šangaja gdje su radili za jednu hrvatsku građevinsku tvrtku. Dvojica mladića, kod kojih su primjećeni simptomi mogućeg oboljenja od koronavirusa, hospitalizirani su u vinkovačkoj bolnici, dok se ostali nalaze kod svojih kuća pod nadzorom epidemiologa.