Besplatno ljetovanje

Dugo, toplo ljeto: MUP-ovu vilu na Kostabeli obitelj Orešković pretvorila u ljetnu rezidenciju

Dražen Ciglenečki

Foto I. Tomić / M. Aničić

Foto I. Tomić / M. Aničić

Iz Vlade nismo dobili službeni odgovor  o tome, a iz MUP-a su poručili  kako se radi o klasificiranim podacima. Naši su fotoreporteri u više navrata snimili vladine službene automobile, ali i Oreškovića



ZAGREB   Premijer Tihomir Orešković je, prema svim podacima kojima raspolažemo, vilu na Kostabeli, koja je formalno u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova, pretvorio u ljetnu rezidenciju svoje obitelji. On je tamo sa suprugom Sanjom i četvero djece stigao prije dvadesetak dana, nakon što mu je Sabor izglasao nepovjerenje, i od tada su Oreškovići smješteni u tom objektu.


Prošli tjedan smo, tragom informacija s terena, ali i iz političkih krugova, poslali Vladi i MUP-u upit je li točno da Orešković s obitelji kontinuirano boravi u vili u kojoj je, pričalo se,  nekad ljetovao i Al Capone.


Iz Banskih dvora nam još nije stigao nikakav odgovor.  U MUP-u su bili kooperativniji, ali su ipak izbjegli izravan odgovor opravdavajući se pritom činjenicom da su premijer i članovi njegove obitelji štićene osobe.




»Osiguranje i zaštita štićenih osoba, objekata i prostora u Republici Hrvatskoj provodi se temeljem Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja. Gospodin Tihomir Orešković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i članovi njegove obitelji su sukladno navedenoj Uredbi štićene osobe. Svi podaci vezani uz provedbu mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora označeni su određenim stupnjem tajnosti, klasificirani su podaci i iz sigurnosnih razloga se ne mogu iznositi u javnosti«, navodi se u odgovoru koji smo dobili iz MUP-a.


Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…