Slučaj ucjene

Dubravko Ponoš za sutra sazvao novu konferenciju za novinare

Hina

Foto Matija Habljak/PIXSELL

Foto Matija Habljak/PIXSELL

Novu konferenciju za novinare Ponoš će održati u 10 sati u prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na Radničkoj cesti 80, najavili su iz Fonda



ZAGREB Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš u četvrtak će održati novu konferenciju za novinare o aktualnim zbivanjima nakon što je objavio da ga tajno snimljenim razgovorom ucjenjuje predsjednik Radničkog vijeća u Fondu Mislav Kotarac.


Novu konferenciju za novinare Ponoš će održati u 10 sati u prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na Radničkoj cesti 80, najavili su iz Fonda.


Ponoš je na konferenciji za novinare u utorak objavio audiosnimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.




Ponoš, koji je i član Predsjedništva HNS-a, nakon konzultacija s vodstvom stranke, dao je mandat na raspolaganje na sve funkcije u HNS-u, a za sada se ne zna hoće li podnijeti ostavku u Fondu, što od njega očekuje HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar. Ponoševu ostavku zatražio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.


»Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati smatra da za postupke i rečenice koje je izrekao nema opravdanja i ne predstavljaju način komunikacije i vrijednosti koje kao stranka zastupamo. Od naših dužnosnika očekujemo da rade u službi građana, profesionalno i transparentno, ali i da budu svjesni vlastite odgovornosti i važnosti primjerene komunikacije prema cijeloj hrvatskoj javnosti«, priopćeno je u srijedu iz Ureda za odnose s medijima HNS-a.


»To nije način kako komuniciram ja, nije način kako komuniciraju HNS-ovci i očekujem ostavku gospodina Ponoša«, izjavio je Štromar, u srijedu uoči užeg kabineta Vlade.


A ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić Ponoševu ostavku zatražio je još u utorak.


»Čuo sam tu snimku i složit ću se s tezom da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Očekujem od gospodina Ponoša da Upravnom vijeću Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stavi svoj mandat na raspolaganje«, rekao je Ćorić.