Štrajk pri kraju

Dogovor je vrlo blizu: Sindikati odustaju od referendumskog izjašnjavanja o novoj ponudi?

Hina

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Vlada je, doznaje se, prosvjetarima ponudila povećanja koeficijenata i povećanja plaća kroz dodatke. Konkretni postoci još nisu dogovoreni, ali navodi se da je na stolu ponuda povećanja koeficijenta u dva navrata - po tri posto



Danas se nastavljaju pregovori prosvjetnih sindikata i Vlade, ali prema više upućenih izvora – vrlo je blizu dogovora oko plaća i konačnog završetka štrajka.


»Zaključili smo da još trebamo malo vremena za razgovor, očekujemo završetak«, kratko je novinarima sinoć rekao Branimir Mihalinec. 


Vlada je, doznaje se, prosvjetarima ponudila povećanja koeficijenata i povećanja plaća kroz dodatke. Konkretni postoci još nisu dogovoreni, ali navodi se da je na stolu ponuda povećanja koeficijenta u dva navrata – po tri posto.




Zbog nastavka razgovora s predstavnicima sindikata u sustavu obrazovanja, premijer Andrej Plenković otkazao je sudjelovanje na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama u Madridu, a još jedan detalj otkriva da je dogovor blizu. Jutarnji list otkriva da se o novoj ponudi Vlade neće odlučivati na referendumu među članovima, već će sindikalni lideri prije današnjeg dolaska na sastanak obaviti razgovore sa sindikalnim tijelima.