Nova neugodnost

Dobar posao s Vlahovićem: Bandićeva žena prodala srušenu kućicu za 3897 eura po kvadratu

Hina

Detalj s prosvjeda protiv Milana Bandića / Foto D Kovačević

Detalj s prosvjeda protiv Milana Bandića / Foto D Kovačević

To znači da je Vlahović za četvorni metar stana u srušenoj kućici platio 3897 eura. To je podatak koji smo dobili u zemljišnim knjigama gdje se u zbirci položenih ugovora nalazi i onaj koji su Vesna Bandić i Ante Vlahović sklopili 28. rujna 2018., a do kojeg je došao Jutarnji list



Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prodala je Anti Vlahoviću, bivšem predsjedniku Uprave Adris grupe, 38,49 četvornih metara stana koji se nekad nalazio u kućici u dvorištu zgrade u Preradovićevoj 13, a koja se u međuvremenu srušila, za 150 tisuća eura, piše u utorak Jutarnji list.


To znači da je Vlahović za četvorni metar stana u srušenoj kućici platio 3897 eura. To je podatak koji smo dobili u zemljišnim knjigama gdje se u zbirci položenih ugovora nalazi i onaj koji su Vesna Bandić i Ante Vlahović sklopili 28. rujna 2018., a do kojeg je došao Jutarnji list. Spomenimo pritom kako je Vlahović na parceli pokraj ove sagradio svoju vilu, navodi dnevnik.


U ugovoru o kupoprodaji nekretnine između Vlahovića i Vesne Bandić navodi se da je predmet ugovora: »suvlasnički dio stambene zgrade Preradovićeva 13, a s kojim suvlasničkim dijelom je neodvojivo povezan posebni dio koji predstavlja stan u prizemlju koji se sastoji od jedne sobe i ostalih prostorija u ukupnoj površini od 38.49 četvornih metara, upisan u knjizi položenih ugovora Grada Zagreba, kod Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda 11 Zagrebu, uključujući odgovarajući dio zemljišta i zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, povezan sa stvarnim pravima i posebnim dijelovim nekretnine«.




Nadalje, pod drugom točkom ugovorene strane, Bandić i Vlahović, »suglasno potvrđuju da je predmetna nekretnina u naravi predstavljala samostojeći stambeni objekt, a danas predstavlja odgovarajući suvlasnički dio«.


Vesna Bandić je odvjetniku dala specijalnu punomoć da u njezino ime »zaključi, potpiše i kod javnog bilježnika ovjeri ugovor o kupoprodaji nekretnine temeljem kojih će se nekretnina prodati kupcu za iznos od 150 tisuća eura«, donosi Jutarnji list.