Pritvoreni huligani

Direktor Zvezde o napadu u Splitu: ‘Konobar je najveći krivac, njega treba juriti’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Konobar je ‘vidio’ grb kluba na jaknama i njega treba juriti. On je najveći krivac. To su klupska obilježja, a ne navijačka. Nitko od njih nikad nije nosio navijačka obilježja, rekao je Igor Milojević



SPLIT Policija je privela trojicu huligana koje drže odgovornim za napad na vaterpoliste Crvene Zvezde na splitskoj rivi. Kod jednog od privedenih pronašli su i dres vaterpolista, a kako saznaje Slobodna Dalmacija, u policiji je i sin poznatog nogometnog trenera iz Splita.


Kako doznaje Slobodna, muškarac radi kao konobar u kafiću na Rivi te je policiji polazišna točka za njegovo privođenje sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli na štekat.


Upravo stoga mu je oduzet mobitel i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.




Direktor Crvene zvezde Igor Milojević koji rekao je za 24 sata kako su vaterpolisti dobro.


– Poslao sam ih kući da se odmaraju. U ponedjeljak u podne imat ćemo konferenciju za medije te će napadnuti ispričati što se dogodilo, svatko iz svog kuta, rekao je Milojević.


Utakmica sa splitskim Mornarom otkazana je i vaterpolisti su se vratili kući u nedjelju u 5 ujutro. Potpuno je odbacio tvrdnju da su vaterpolisti nosili obilježja Delija i da je to isprovociralo napadače.


– Ma to je totalna laž! Konobar je ‘vidio’ grb kluba na jaknama i njega treba juriti. On je najveći krivac. To su klupska obilježja, a ne navijačka. Nitko od njih nikad nije nosio navijačka obilježja. Isto tako ne postoji nikakva snimka da je Aleksandro Kralj vikao ‘Ja sam Crnogorac, a ne Srbin’, rekao je Milojević za 24 sata.



U napadu na splitskoj rivi dvojica vaterpolista su pobjegla, a golman Aleksandar Kralj spasio se skokom u more. Kasnije je tražio pomoć liječnika.


Svoje žaljenje zbog događaja izrazili su splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara kao i ministar unutarnjih poslova Darko Božinović.


Ministar je dodao da ne bi htio da se stvori dojam da je Hrvatska nesigurna jer su u subotu u Hrvatskoj gostovala još vaterpolo kluba, dan poslije i košarkaški klub. Srbija je uputila prosvjednu notu zbog događaja.