Prognoza

Dio sjevernog Jadrana budio se uz jednoznamenkaste temperature. Danas očekujte olujnu buru

P. N.

Arhiva NL

Arhiva NL



Ciklona koja je Hrvatsku zahvatila ovog vikenda, prilično je spustila temperature. Dio zemlje, čak i na sjevernom Jadranu, probudio se s jednoznamenkastim vrijednostima temperature, pa je tako u Pazinu u 6 ujutro izmjereno svega 8,9 stupnjeva Celzijusa. U Rijeci je također osvježilo, a ujutro je izmjereno 17,8 stupnjeva.


Idućih dana ljeto bi se ipak trebalo vratiti, uz postupni rast temperatura, koje će opet ići i preko 30 stupnjeva. No neće biti više onakvih sparina kao u prvom dijelu kolovoza, a i noći će biti puno svježije. 


DHMZ za danas najavljuje djelomice ili pretežno sunčano vrijeme. U Dalmaciji te osobito Slavoniji promjenljivije, a još ujutro mjestimice s kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a poslijepodne i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24, a na Jadranu od 23 do 27 °C.




Zbog jakog vjetra danas je za sjeverni Jadran proglašen narančasti meteoalarm, uz upozorenje na jake i olujne udare bure, čija će brzina na momente dosezati brzinu i od 110 kilometara na sat. 


Idućih dana bit će pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab, na Jadranu povremeno umjerena bura i sjeverozapadnjak. Postupno sve toplije, jutra na kopnu još u početku svježa, mjestimice uz maglu, no dnevna temperatura u zamjetnom porastu, pa će od sredine tjedna danju ponovno biti i vruće.


U središnjoj Hrvatskoj novi se pljusak očekuje tek u petak navečer, dok će vikend opet biti nestabilniji i malo hladniji. U Rijeci će temperatura danas ići do 25 stupnjeva, a do kraja tjedna do čak 30. Novi pormećaj također se predviđa za petak navečer. 


Novih oborina ne bi ovaj tjedan trebalo biti samo u Dalmaciji.


Screenshot DHMZ


Screenshot DHMZ