Raskol u stranci

Dio članova Glavnog odbora HSS-a zatražio ostavku predsjednika stranke Kreše Beljaka

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Rekli smo otvoreno što mislimo o trenutnom stanju u HSS-u, zašto nismo zadovoljni njegovim vodstvom stranke i u tijeku sjednice je nekoliko članova Glavnog odbora zatražilo od predsjednika da podnese ostavku«, rekla je Petin Hini



ZAGREB Nekoliko članova Glavnog odbora HSS-a u petak je na sjednici zatražilo ostavku predsjednika HSS Krešimira Beljaka, izražavajući nezadovoljstvo vodstvom stranke koju je nedavno napustio saborski zastupnik Mladen Madjar, rekla je zastupnica HSS-a Ana Marija Petin, dok glasnogovornica HSS-a Ivana Tomić tvrdi da na Glavnom odboru HSS-a nitko nije zatražio ostavku Kreše Beljaka .


Petin je rekla da je Beljakovu ostavku zatražilo nekoliko članova Glavnog odbora u raspravi koju su tražili da se otvori zbog nezadovoljstva trenutnim stanjem u stranici.


Traže drugačiji način vođenja 


»Rekli smo otvoreno što mislimo o trenutnom stanju u HSS-u, zašto nismo zadovoljni njegovim vodstvom stranke i u tijeku sjednice je nekoliko članova Glavnog odbora zatražilo od predsjednika da podnese ostavku«, rekla je Petin Hini.




Dodala je da su nezadovoljni načinom na koji predsjednik vodi stranku jer se premalo kontaktira članstvo na terenu, ne uvažava njihovo mišljenje i ne vodi briga o organizacijama na terenu.


Traže, kazala je drugačiji način vođenja stranke koja bi trebala biti čvrsti faktor na političkoj sceni ali to trenutno nije.


Sjednicu su po njezinim riječima napustili članovi regionalne organizacije HSS Slavonija.


Tomić: Na sjednici HSS-a nitko nije tražio ostavku


Glasnogovornica HSS-a Ivana Tomić rekla je Hini da na Glavnom odboru HSS-a nitko nije zatražio nikakvu ostavku predsjednika Kreše Beljaka, a na tom stranačkom tijelu su raspravljali o Glavnoj skupštini koja se treba održati u veljači.


Rekla je kako je zadnja točaka dnevnog reda bila aktualna politika te da je dio članova tražio izmjenu dnevnog reda tako da zadnja točka bude prva, no samo je devet članova od njih 80, bilo je za taj prijedlog.


»O ostavci predsjednika, niti izborima u tom trenutku nije bilo riječi. Saborska zastupnica Ana Marija Petin je to rekla tek pred novinarima«, kazala je Tomić tvrdeći kako Petin na Glavnom odboru nije rekla da traži ostavku predsjednika HSS-a i da ostaje u stranci, već da je bila ‘hrabrija’ pred novinarima.


Tomić kaže da se Petin odbila predsjedniku HSS-a očitovati o sastanku koji je na jesen imala s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem kada se nagađalo da bi ona mogla preći u Klub Milana Bandića.


Na sjednici Glavnog odbora HSS-a, kaže Tomić, nisu doneseni nikakvi zaključci jer su trebali samo izglasati tijela za Glavnu skupštinu.


Tvrdi da su pojedini članovi Glavnog odbora pozvali novinare, odnosno da to nije učinila stranka.