Reakcija na izjavu

Demokrati traže Bernardićevu ispriku ženama: ‘Uvrijedio je sve žene u Hrvatskoj’

P. N.

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Napominju kako bi političari, posebice oni s lijevog spektra, morali biti predvodnici društvenih promjena koji bi Hrvatsku trebali izvući iz patrijarhalnog i šovinističkog pristupa ženama



ZAGREB  Demokrati su u subotu poručili kako su zgroženi ali ne i iznenađeni izjavom čelnika SDP-a Davora Bernardića da ženama treba dati priliku kad mogu dati konkretan doprinos te su zatražili njegovu ispriku ženama.


Napominju kako bi političari, posebice oni s lijevog spektra, morali biti predvodnici društvenih promjena koji bi Hrvatsku trebali izvući iz patrijarhalnog i šovinističkog pristupa ženama.


Davor Bernardić je svojom tvrdnjom u intervjuu Hini izrazio sumnju u sposobnost žena da ravnopravno s muškim kolegama osmišljavaju, kreiraju i provode stranačke politike na terenu.




Svojom izjavom nije samo uvrijedio svoje stranačke kolegice, već je uvrijedio i sve žene u Hrvatskoj, poručuju Demokrati


Izjava Davora Bernardića daje za zaključiti kako SDP kao stranku još duboko muče društvene vrijednosti kao što su pravednost, ravnopravnost i solidarnost, i provedba istih u djelo, ocjenjuju Demokrati.


Bilo bi vrijeme, kažu, da javnost konačno zna je li predsjednik SDP-a i njegova stranka doista zastupaju društvene vrijednosti koje i javno deklariraju.


Zaprepašćujućom demokrati drže činjenicu da se osoba koja ne priznaje postojanje Ustavom RH zajamčene vrednote ravnopravnosti spolova, sprema uskoro preuzeti vlast u Hrvatskoj.


Demokrati zahtijevaju da se predsjednik SDP-a odmah i bez odgode ispriča svim ženama u Hrvatskoj jer, “žene jesu i moraju biti ravnopravne sastavnice našega društva”.