Šef SDP-a

Davor Bernardić prozvao premijera: ‘Tko je lagao – Plenkovićev ministar ili Plenkovićev povjerenik?

P. N.

ozivam Plenkovića da odgovori tko je pisao "lex Agrokor" i što su prije njegovog pisanja u Vladi radili predstavnici strvinarskog fonda. A taj strvinarski fond će na transakciji u Agrokoru zaraditi, ne pet ili deset, nego 70 posto. To mora odgovoriti Plenković, a ne njegovi ađutanti Martina Dalić i Ante Ramljak, poručio je



Na današnji istup Ante Ramljaka i šokantne podatke iz revidiranog financijskog izvještaja koncerna Agrokor, prvi je reagirao šef SDP-a Davor Bernardić, koji je prvo naglasio da mu nije uopće jasno kako je kroz knjige bilo moguće voditi takav gubitak.


– Todorić očito nije bio sam u ovom poslu i očekujemo da se utvrdi odgovornost.  Ovo što sada gledamo je nastavak brakorazvodne parnice Todorića i HDZ-a, no način na koji će se raspetljati može biti poguban za hrvatko gospodarstvo. Prije pet mjeseci smo imali Plenkovića koji je umjesto 40 tisuća radnih mjesta u Agrokoru spašavao jedno – ono svojeg ministra Zdravka Marića koji je još u siječnju rekao da je sve u redu. Pitam tko je lagao – Plenkovićev ministar Marić ili Plenkovićev povjerenik Ramljak – upitao je Bernardić.


Nastavio je da je u srijedu nužno izglasati istražno Povjerenstvo za Agrokor.




– Pozivam Plenkovića da odgovori tko je pisao “lex Agrokor” i što su prije njegovog pisanja u Vladi radili predstavnici strvinarskog fonda. A taj strvinarski fond će na transakciji u Agrokoru zaraditi, ne pet ili deset, nego 70 posto. To mora odgovoriti Plenković, a ne njegovi ađutanti Martina Dalić i Ante Ramljak, poručio je premijeru. 


Ponovio je da Todorić u cijelom poslu nije mogao biti sam – radi se, tvrdi, o širokoj mreži pomagača iz politike i kompanije.


– Pred istražno povjerenstvo prvi trebaju biti pozvani Todorić, Plenković i Ramljak. No stvari koje me najviše strah je šteta koju mogu pretrpjeti hrvatski građani i njihove obitelji. Netko treba odgovarati ako se u sudskom sporu zbog lex Agrokora izgubi makar samo jedna kuna, zaključio je.