Vremenska prognoza

Danas će biti još hladnije i vjetrovitije nego jučer. Proljeće se vraća za vikend

P. N.



Na Sljemenu je jučer palo čak 18 centimetara snijega, a poslijepodnevna je temperatura zraka u sjevernim krajevima unutrašnjosti bila niža i za više od 10 °C nego dan prije. Na sjevernom je Jadranu bura već poslijepodne onemogućavala normalno prometovanje, a još više će, i češće, tijekom utorka i srijede, kada će puhati na cijelom Jadranu. Pritom će u utorak biti većinom hladnije nego u ponedjeljak, a od srijede ponovno toplije, te stabilnije i sunčanije, od četvrtka sa slabijim vjetrom. No, upozoriti valja na veliku vjerojatnost mraza u kopnenom području, kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.


U srijedu na kopnu uglavnom suho, uz postupno razvedravanje, pa će u nastavku tjedna prevladavati sunčano. Umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni vjetar će oslabjeti, pa će osobito u četvrtak i petak biti i jutarnjeg mraza. Dnevna pak temperatura u porastu, za vikend i oko 20 °C.


I na Jadranu u srijedu razvedravanje, a u Dalmaciji u početku još ponegdje malo kiše. Zatim pretežno sunčano i postupno toplije, a osobito u petak i subotu bit će i mnogo vedrine. U srijedu će u početku još umjerena i jaka bura, ponegdje i olujna – postupno slabjeti i poslijepodneve okretati na sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.