START

Dalija Orešković pozvala građane na izbore, HDZ prozvala za ‘glib’ u kojem se Hrvatska nalazi

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»HDZ kao političku stranku smatram najodgovornijom za glib u kojem se Hrvatska danas nalazi, to je stranka natopljena sukobom interesa, klijentelizmom, korupcijom. Premijeri iz ove stranke optuženi su i osuđeni pravomoćno za najveća korupcijska kaznena djela«, izjavila je Orešković



ZAGREB Predsjednica stranke Start Dalija Orešković poručila je u ponedjeljak građanima kako je bitno da ih na izbore za zastupnike u Europski parlament izađe što više, HDZ-u je prozvala da je najodgovorniji za »glib« u kojem se Hrvatska nalazi.


Važno je da na izbore izađe što veći broj građana, jer HDZ ima i novac i svoju stranačku vojsku, neka se građani, koji su neosnovano odbijeni kod raznih natječaja, zapitaju koliko je onih koji će izaći na ove izbore samo da se zahvale onima koji su ih na neki način protekcionirali, poručila je Orešković nakon što je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predala kandidacijsku listu Starta.


Od izbora očekuje da građani prepoznaju da je to »civilizacijski referendum«, trenutak kada započinje »bitka« za parlamentrane izbore.




»HDZ kao političku stranku smatram najodgovornijom za glib u kojem se Hrvatska danas nalazi, to je stranka natopljena sukobom interesa, klijentelizmom, korupcijom. Premijeri iz ove stranke optuženi su i osuđeni pravomoćno za najveća korupcijska kaznena djela«, izjavila je Orešković.


Za listu svoje stranke kaže da je »sušta suprotnost svega što dominantne političke stranke predstavljaju«, pa precizira kako pri tom misli i na oporbu čiji zastupnici »predstavljaju rezervni bazen glasova za HDZ, oporbu koja ne poštuje institucije ove dražave, a ni Sabor, što su pokazali odnosnom prema djelatnicima Sabora«.


Jedino što Start ima je moralni kapital, znanje, ideje i viziju, želimo Hrvatsku uvesti u budućnost, zaključila je Orešković.