Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Ministrica znanosti

DIVJAK ZGROŽENJA VRŠNJAČKIM NASILJEM 'Moramo svi zajedno uložiti napore da se ovakve stvari spriječe'

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 2. studeni 2018. u 11:31 2018-11-02T11:31:16+01:00

Dodala je kako je njezino ministarstvo zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izrazila je u petak zabrinutost zbog vršnjačkog nasilja u školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču gdje je pretučeni 12-godišnji učenik nakon napada vjerojatno doživio epileptični napad, zbog čega je istaknula potrebu da se kroz projekte i programe snažnije upozori na takve pojave.

U osnovnoj školi na Braču prije nekoliko dana su dvojica učenika pretukla svog 12-godišnjeg školskog kolegu, koji je nakon primljenih udaraca pao na pod te počeo izbacivati pjenu na usta i tresti se.

»Zabrinuta sam zbog vršnjačkog nasilja u našim školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču. Moramo svi zajedno, od roditelja preko škola do institucija, uložiti dodatne napore da kroz nove projekte i programe snažnije adresiramo tu temu u društvu, a posebno u školama«, poručila je ministrica Divjak u priopćenju.

Dodala je kako je njezino ministarstvo zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi, ako ga škola i zatraži.

»U ovom konkretnom slučaju posebno je važno uključivanje roditelja u rješavanje problema i savjetovanje«, zaključila je ministrica Divjak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.