Povorka SABA-e

DAN OSLOBOĐENJA ZAGREBA Besmrtni partizanski odred maršira zagrebačkim ulicama

Hina

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

Predsjednik SABA-e Franjo Habulin izjavio je novinarima da je cilj današnje akcije senzibiliziranje javnosti prema ljudima koji su svoje živote ugradili u slobodnu, tada Federalnu Hrvatsku, a danas Republiku Hrvatsku.



ZAGREB – Dvjestotinjak sudionika povorke “Besmrtnog partizanskog odreda” okupilo se u utorak na Trgu žrtava fašizma, odakle su sa zastavama i fotografijama poginulih boraca NOB-a krenuli prema Trgu Republike Hrvatske, gdje će, kako su najavili, pustiti balone mira.


Na početku povorke istaknuti su veliki transparent s natpisom “Besmrtni partizanski odred” i zastave Hrvatske, Europske unije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA). Sudionici povorke nose fotografije boraca NOB-a koji su poginuli u Drugom svjetskom ratu i povremeno pjevaju partizanske pjesme.


Predsjednik SABA-e Franjo Habulin izjavio je novinarima da je cilj današnje akcije senzibiliziranje javnosti prema ljudima koji su svoje živote ugradili u slobodnu, tada Federalnu Hrvatsku, a danas Republiku Hrvatsku. Istaknuo je da prvi puta organiziraju marš pod nazivom “Besmrtni partizanski odred” za Dan oslobođenja Zagreba, koji je bio prije 73 godine, a nada se da će iduće godine biti još više ljudi.





Najavio je da će u srijedu u povodu Dana pobjede biti organizirana svečana akademija u Hrvatskom glazbenom zavodu na kojoj će sudjelovati i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.