Istraživanje Nove TV

Crobarometar: Čak 70 posto građana smatra da zemlja ide u krivom smjeru

P. N.

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Da će Vladina koalicija odraditi mandat do kraja, misli 63 posto ispitanika. To je pad potpore u odnosu na posljednje mjesece kada su birači vjerovali da će do 2020. u Banskim dvorima biti isti stanari



Afera Agrokor politički je obilježila listopad. Kako su građani nagradili ili kaznili stranke zbog njihovog snalaženja s aferom pokazuje redovito istraživanje Dnevnika Nove TV Crobarometar.


Čak 70 posto birača misli kako zemlja ide u lošem smjeru, što je drugi najlošiji rezultat posljednjih šest mjeseci, a tek njih 22 posto misli suprotno. Ne zna njih 8 posto, prenosi Tportal.


HDZ je zaustavio rujanski pad potpore među biračima i listopad završava s potporom od 32,5 posto. Istodobno je pad iz proteklog mjeseca zaustavio SDP i sada uživa potporu 23,4 posto birača. Živi zid među biračima povećava potporu i trenutačno ih podržava 10,5 posto birača. MOST pak ima 6,9 posto potpore.




Milan Bandić 365 trenutačno uživa potporu 4,2 posto ispitanika, a IDS 2,3 posto. Slijedi HSU s potporom od 2 posto ispitanika, a HSS je na 1,9 posto. Reformisti Radimira Čačića mogu računati na potporu 1,5 posto birača, HDSSB Branimira Glavaša na 1,1 posto, a HNS je na jedan posto potpore.


Ostale stranke imaju ukupno 4 posto potpore. Zanimljivo, HSLS ima potporu 0,7 posto, Promijenimo Hrvatsku 0,8 posto, Neovisni za Hrvatsku 0,5 posto, a GLAS 0,4 posto. Neodlučnih je 7,3 posto birača.


Da će Vladina koalicija odraditi mandat do kraja, misli 63 posto ispitanika. To je pad potpore u odnosu na posljednje mjesece kada su birači vjerovali da će do 2020. u Banskim dvorima biti isti stanari. Da će se koalicija raspasti i prije, misli pak 27 posto ispitanika, a ne zna njih 10 posto.