Lasinja

Čovjeku koji je dobio spor protiv crkve zbog glasne zvonjave netko se autom zaletio u ogradu: ‘To je osveta’

P. N.

 Susjeda kod koje kupujem jaja mi preko Facebooka poručuje neka odem u Bosnu odakle sam porijeklom ako mi se tu ne sviđa, a i ona je i iz Bosne. Mogu ja otići, a bio sam joj dobar dok mi je naplaćivala jaje po kunu i pol, a domaćima po kunu - žali se Anto



Anti Šitumu iz Lasinje, koji je nedavno dobio sudski spor protiv mjesne župe i kojim je nepravomoćno zabranjena noćna zvonjava s crkvenog tornja, netko se preksinoć automobilom zabio u ogradu kuće.


Događaj ga je prilično uznemirio, a Jutarnjem listu rekao je kako je uvjeren da je na njega netko pokušao – atentat.


– Bio sam iza kuće kada sam začuo snažni udarac, a odmah potom i drugi. Došao sam pogledati, ali nisam ništa primijetio. Tek ujutro, kada sam išao po namirnice, vidim što se dogodilo. Očito se radilo o osveti, u Lasinji ne vole da im netko sa strane određuje kada će im zvoniti zvona na crkvi – smatra Anto Šitum, koji kaže kako je udar polomio armiranobetonski stup debljine 25 x 25 centimetara. 




Kaže da je i dosad imao prijetnji tako da su “kočili automobilima pred kućom, bacali boce u dvorište i prijeteći mahali rukama”.


– Ja ne znam tko je to mogao biti. Lasinja je jedna zatvorena lopta, ali brzo će ona puknuti, pa će se i to doznati – kaže za Jutarnji i tvrdi da su se sumještani nakon presude i istupa u medijima distancirali od njega.


– Susjeda kod koje kupujem jaja mi preko Facebooka poručuje neka odem u Bosnu odakle sam porijeklom ako mi se tu ne sviđa, a i ona je i iz Bosne. Mogu ja otići, a bio sam joj dobar dok mi je naplaćivala jaje po kunu i pol, a domaćima po kunu – žali se Anto.


Nepravomoćnom presudom Općinski sud u Karlovcu je župi Sv. Antuna Padovanskog naložio da isključi zvučno označavanje vremena, odnosno otkucaje sata koji se nalazi na građevini svake noći od 22 do 6 sati jer svojom bukom narušava zdravlje mještana središta sela.