Premlaćivanje u Klani

Čovjeka su “spremili” na neurokirurgiju KBC-a: Policija tvrdi da do sada nije utvrdila nepravilnosti u postupanju

P. N.

foto: Vitruvian

foto: Vitruvian

Glavni ravnatelj policije donosi odluku da se zbog prikupljanja svih obavijesti o uporabi sredstava prisile oformi stručni tim policijskih službenika Ministarstva.



Ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da do sada nije utvrdilo nikakve nepravilnosti u slučaju premlaćivanja čovjeka u Klani. Podsjetimo, policija je premlatila čovjeka koji je krivo parkirao, pred očima supruge i djeteta. Čovjek je premlaćen toliko da je završio na odjelu neurokirurgije KBC-a Rijeka. Liječnici su mu utvrdili teške tjelesne ozljede.


– Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela, pisalo je u mailu koji je stigao na našu redakciju, tragom koje je Novi list radio na slučaju premlaćivanja u Klani.


– Glavni ravnatelj policije donosi odluku da se zbog prikupljanja svih obavijesti o uporabi sredstava prisile oformi stručni tim policijskih službenika Ministarstva, a posebice se to, između ostalog, čini kada je uslijed uporabe sredstava prisile došlo do uznemiravanja javnosti. I u ovom slučaju u interesu nam je utvrđivanje svih okolnosti slučaja, međutim, budući da je postupak još uvijek u tijeku, nismo u mogućnosti dostaviti više podataka. S nalazom stručnog tima svakako ćemo upoznati javnost, a do sada utvrđene činjenice ne ukazuju na nepravilnosti, izvijestili su danas iz policije, na upit portala Index.hr.




U ranijem policijskom priopćenju, koje je objavio Novi list, policija je potvrdila da je »upotrijebila sredstva prisile« jer je premlaćeni 35-godišnjak »narušavao javni red i mir i pružao aktivan fizički otpor«.