Predsjednički kandidat Dario Juričan

Čovjek koji želi biti Milan Bandić obišao Predsjedničke dvore: Ja sam kriminalac i šarlatan. Učim od najgorih

Hina

snimio Marin Tironi / PIXSELL

snimio Marin Tironi / PIXSELL

"Učim od najgorih, treba licemjerno pokazati da sam uz narod i da sam, nakon što sam se danas cijeli dan vozio taksijem, sada tu da se pokažem da sam uz narod i da se vozim ZET-om", rekao je.



ZAGREB – Predsjednički kandidat Dario Juričan posjetio je večeras Predsjedničke dvore, njegov posjet bio je i najavljen kao obilazak građana, a nakon obilaska izjavio je da je oduševljen postojećom razinom kiča koju će i poboljšati tako što će angažirati arhitekte koji su uređivali stanove Milana Bandića.


“Oduševljen sam, kad postanem predsjednik održat ću ovu razinu kiča, ali ću ‘apgrejdati’ i uzet ću ove arhitekte koji su uređivali tajne stanove Milana Bandića da mi s malo Fendija i Versacea ukrase Predsjedničke dvore”, izjavio je Juričan novinarima po obilasku Predsjedničkih dvora.


Juričan: “Kriminalac sam i šarlatan”, a i cijela predsjednička utrka je “šarlatanstvo”


Do Pantovčaka i Predsjedničkih dvora Juričan je putovao ZET-ovim autobusom gdje ga je jedan građanin prozvao da je šarlatan, a medijima spočitnuo da pozornost posvećuju jednom takvom šarlatanu. Juričan je objasnio da “licemjerno koristi javni prijevoz, kao i Milan Bandić kojega uvijek vozi vozač, ali ‘taj dan’ koristi javni prijevoz”.




“Učim od najgorih, treba licemjerno pokazati da sam uz narod i da sam, nakon što sam se danas cijeli dan vozio taksijem, sada tu da se pokažem da sam uz narod i da se vozim ZET-om”, rekao je.


Juričan se složio s ocjenom građanina rekavši kako je “on kriminalac i šarlatan” i ustvrdio da je “cijela predsjednička utrka šarlatanstvo jer nitko nema programa” .


Na novinarsku konstataciju kako ne voli kada se njegova kampanja naziva performansom, Juričan je odgovorio “kako nije baš da ne voli”, ali smatra da su mu građani ipak dali neko povjerenje te da je kandidat koji je, kako je rekao, “iskreno i stopostotno u ovoj kampanji i da je to više od jednoga performansa”.


Juričan je u rukama nosio bistu Milana Bandića, primjetio kako je “bista malo teška, ali da se on neda”, te smatra da je to još jedina bista koja nedostaje u Predsjedničkim dvorima.


Na ulazu u Predsjedničke dvore rekao da se kao građanin najavio za obilazak Predsjedničkih dvora i na traženje službenika pokazao osobnu iskaznicu,


Juričan očekuje da će korupcija danas ući u Predsjedničke dvore


“Danas smo ovdje jer želimo napraviti nešto veliko za ovu državu i budućnost ove zemlje, a to je ovoga čovjeka Milana Bandića – gradonačelnika grada Zagreba, smjestiti tamo gdje pripada – a to je Pantovčak”, izjavio je Juričan.


Dodao je kako “Bandić tu inače dolazi šeretski, druži se s našom predsjednicom, ona mu pjeva, a ja sam došao kao građanin, i nakon malih formalnosti na putu sam da uđem u Predsjedničke dvore”.


“Očekujem da će korupcija danas ući u Predsjedničke dvore, da ću napokon razgledati moj budući ured i vidjeti je li tamo Zdravko Mamić stvarno radio štetu ili nije ili će me, kada dođem tamo u veljači 2020., dočekati pristojan ured”, izjavio je Juričan.


Nakon obilaska rekao je i kako mu je drago da je vidio simbol za koji je mislio kako je to neki znak koji “ide na torte, a sada je shvatio da je to vjerojatno predsjednička lenta”.