Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Pukovnik Ivica Ivandić

Član tima koji je odlučivao o nabavi borbenih aviona: ''Za mene proces nije završen! Sve je moguće''

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 8. siječanj 2019. u 21:36 2019-01-08T21:36:00+01:00

U četvrtak možemo očekivati i od skroz pozitivnog do skroz negativnog ishoda za Hrvatsku, kazao je, osvrćući se na najavljeni dolazak izraelskog izaslanstva u Hrvatsku

 Pukovnik Ivica Ivandić, član stručnog tima za nabavku višenamjenskog borbenog zrakoplova koji je Vladi RH predložio da prihvati izraelsku ponudu za borbene zrakoplove F-16 Barak, u utorak je za RTL izjavio da, što se njega tiče, proces nabavke tih zrakoplova još nije završen.
»Ponuda je ocjenjivana po četiri domene. Sve razine su bile upoznate sa sadržajem ponude. I načinom na koji se ona ocjenjivala«, rekao je Ivandić u dnevniku RTL-a.
Potvrdio je da je do zastoja u nabavci borbenik zrakoplova F-16 Barak Hrvatskoj došlo zbog neriješenih odnosa SAD-a i Izraela.

Na pitanje može li Izrael, s obzirom da su SAD-u sporni izraelski hardver i softver ugrađen u F-16 Barak, ponuditi Hrvatskoj modificiranu verziju, i predstavlja li to u tom slučaju, izmijenjeni natječaj - Ivandić je odgovorio kako bi to u principu uistinu bio izmijenjeni natječaj, jer je Hrvatska dala specifikaciju kakav avion želi.
»Za takvu ponudu je Izrael dobio predodobrenja američke strane«, naglasio je pukovnik Ivandić.

»Proces za mene nije završen. U četvrtak možemo očekivati i od skroz pozitivnog do skroz negativnog ishoda za Hrvatsku«, dodao je, osvrćući se na najavljeni dolazak izraelskog izaslanstva u Hrvatsku.
Upitan je li moguće da izraelsko izaslanstvo u Zagreb donese američku dozvolu za transfer tehnologije, tzv. TPT, rekao je – »Sve je moguće!«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.