'Put do uspjeha'

Ćiro Blažević održao predavanje vojnicima: ‘Zajedništvo, timski duh, fizička i mentalna snaga su vrijednosti koje povezuju hrvatske vojnike i sportaše’

Hina

Miroslav "Ćiro" Blaževi/Snimio Sergej DRECHSLER

Miroslav "Ćiro" Blaževi/Snimio Sergej DRECHSLER

Čimbenici za postizanje uspjeha su »talent, motiv, inteligencija, karakter, rad, ambijent i posljednje, možda najdiskutabilnije – sreća«, rekao je. »Mislim da je sreća kao pojam diskutabilna jer vjerujem kako sreća dolazi sama po sebi ako si spreman na sebi raditi«, zaključio je Blažević



ZAGREB Nogometni trener i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević u utorak je u Ministarstvu obrane na predavanju s temom »Put do uspjeha« govorio o vrijednostima koje povezuju Hrvatsku vojsku i sportaše, o čimbenicima za postizanje uspjeha te svojim iskustvima u vođenju nogometne reprezentacije.


Kako je priopćeno iz Ministarstva obrane, zapovjednicima i djelatnicima Hrvatske vojske Blažević je govorio o izazovima s kojima se susreo na trenerskom putu, a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević tom je prigodom zahvalio legendarnom treneru na povijesnom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije 1998. godine u Francuskoj.


»Trebalo je znati posložiti tim, pronaći način za stvoriti osjećaj zajedništva te ojačati fizičku i mentalnu snagu hrvatskih nogometaša. S radošću se sjećam tog osjećaja ponosa i zajedništva koje smo imali nakon osvojenoga trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu, cijela Hrvatska bila je kao jedno«, prisjetio se Krstičević i sportaše usporedio s vojnicima, ističući pritom kako u svakom trenutku vojnici, poput sportaša, moraju biti spremni odgovoriti na različite izazove.




»Zajedništvo, timski duh, fizička i mentalna snaga su vrijednosti koje povezuju hrvatske vojnike i sportaše«, rekao je ministar, ističući da će razmjena iskustava i suradnja sa sportašima dodatno obogatiti i unaprijediti rad Hrvatske vojske, a Blaževiću je zahvalio što je svoju životnu i profesionalnu priču podijelio s njezinim zapovjednicima.


Blažević se na početku prisjetio poznanstva s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i ratnim ministrom Gojkom Šuškom, koji su, kako je rekao, bili pravi uzor kako se voli Domovina i slijedi vlastita vizija.


»Oni su bili pravi tandem, tandem kakav svako samo može priželjkivati. No, moram reći – bez hrvatskih branitelja – ništa mi ne bismo mogli napraviti ni postići. Nije bilo puta na koji smo odlazili kao reprezentacija a da nismo pratili ono što vam se događa, da nismo pratili kako se borite i ginete za svoje ideale. To je bio snažan motiv, poseban motiv bez kojeg ništa ne bi bilo moguće«, rekao je Blažević.


Čimbenici za postizanje uspjeha su »talent, motiv, inteligencija, karakter, rad, ambijent i posljednje, možda najdiskutabilnije – sreća«, rekao je. »Mislim da je sreća kao pojam diskutabilna jer vjerujem kako sreća dolazi sama po sebi ako si spreman na sebi raditi«, zaključio je Blažević.


Na predavanju Miroslava Ćire Blaževića u Ministarstvu obrane bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, kojemu je ministar obrane Damir Krstičević poželio sreću na Svjetskome nogometnom prvenstvu koje će se održati u lipnju u Rusiji.


»Vjerujemo u vas, vjerujemo da ćete izvući najbolje od naših nogometaša i učiniti nas ponosima«, poručio je Krstičević.


Budući da je na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića 2018. proglašena godinom aktivnosti i spremnosti hrvatskog vojnika, Miroslav Ćiro Blažević u Ministarstvu obrane održao je predavanje u sklopu ciklusa predavanja. Među ostalima, tu je predavanje održao i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.