Kibernetički napad

Čim je danas krenula online nastava, hakeri napali CARNET. Divjak razočarana: ‘To su idioti’

P. N.

Foto iStock

Foto iStock

 Nastava preko televizije ide prema planu, ali osim dobrih vijesti ima i neodgovornih pojedinaca, koji su doslovno, ispričajte me zbog sintagme, svojim idiotskim ponašanjem, stvorili probleme, rekla je ministrica



Danas je u Hrvatskoj krenula “online” nastava. Dok s onom preko HRT-a i Sportske televizije nema problema, iz CARNET-a su izvijestili kako im se sustav trenutno nalazi pod kibernetičkim DDOS napadom koji korisnicima uzrokuje probleme s pristupom određenim uslugama.


Sve je prijavljeno policiji, te se traga za hakerima kojima je palo na pamet sabotirati odvijanje nastave u izvanrednim okolnostima.


– Škola funkcionira u otežanim okolnostima, ali funkcionira. Nastava preko televizije ide prema planu, ali osim dobrih vijesti ima i neodgovornih pojedinaca, koji su doslovno, ispričajte me zbog sintagme, svojim idiotskim ponašanjem, stvorili probleme. U tijeku su kibernetički napadi na Srcu i CARNET-u. No nisu mi jasni ovakvi ljudi, koji se u trenutku kad se cijela Hrvatska ujedinila i izuzetno puno ljudi radi s ljubavlju, bave ovakvim devijantnim ponašanjem, rekla je ministrica Blaženka Divjak i dodala da propusnost sustavu postoji, ali je otežana.




“Normalna” nastava u školama i na fakultetima obustavljena je, podsjetimo, zasad na dva tjedna.