Četvrta javna dražba za TLM Aluminium

Hina



Četvrta javna dražba za kupnju TLM Aluminiuma koja je počela 9. kolovoza trajat će do kraja listopada s početnom cijenom od jedne kune, izvijestio je u petak stečajni upravitelj TLM Aluminiuma Branko Morić.


Četvrta elektronička javna dražba počela je 9. kolovoza u 15 sati, a završava 31. listopada u ponoć.Ponude se prikupljaju elektroničkim putem od 18. listopada u nula sati do 31. listopada u ponoć.

Da da bi ponuda bila valjana zainteresirani kupac mora kao jamčevinu uplatiti 10 posto procijenjene vrijednosti imovine koja se prodaje, odnosno 75,3 milijuna kuna


Cjelokupna imovina TLM-a procijenjena je na gotovo 754 milijuna kuna, a kako na tri dosadašnje dražbe nije bilo kupaca oglašen je i četvrti krug.Na prvoj javnoj dražbi imovina TLM-a prodavala se za najnižu cijenu od 564,4 milijuna kuna, drugoj za 376,9 milijuna kuna, a na trećoj koja je završila 8. kolovoza, za 188,47 milijuna kuna. Prema odredbama Stečajnog zakona nekretnine se na prvoj dražbi ne mogu prodavati ispod tri četvrtine utvrđene vrijednosti, na drugoj ispod jedne polovine, a na trećoj ispod jedne četvrtine utvrđene vrijednosti, dok se na četvrtoj prodaju po početnoj cijeni od jedne kune.TLM Aluminium je u krajem 2015. godine završio u stečaju, a u ožujku prošle godine slovenska tvrtka Impol uzela je tvornicu u najam i pokrenula proizvodnju. Na tadašnjem ročištu dogovoreno i da će se imovina prodavati u cjelini, kako bi se izbjegla mogućnost da, u djelomičnoj prodaji, budu kupljeni samo atraktivni strojevi ili zemljište.

U stečajnom je postupku utvrđeno kako je dug triju trgovačkih društava koje su u sastavu TLM-a oko 1,6 milijardi kuna, od čega se više od 40 milijuna kuna odnosi na dug radnicima, od kojih je većina potraživanja svrstana u prvi isplatni red.