Prognoza DHMZ-a

Čeka nas vikend idealan za boravak na otvorenom, a sezona kupanja i dalje traje

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

U nedjelju će biti pretežno sunčano i u većini krajeva vrlo toplo



Vikend pred nama idealan je za boravak na otvorenom. Sezona kupanja i dalje traje s obzirom da je temperatura mora između 23 i 25 stupnjeva, dok će temperatura zraka u subotu i nedjelju biti do 30 °C. Jedino će u subotu u prvom dijelu dana biti mjestimice kiša uz pokoji pljusak, javlja DHMZ.


U unutrašnjosti će biti djelomice sunčano, mjestimice uz malo kiše i poneki pljusak s grmljavinom, do sredine dana u središnjim i istočnim područjima, a zatim u područjima uz Jadran. Poslijepodne se očekuje postupno razvedravanje. Na Jadranu će biti većinom sunčano, no uz razvoj oblaka može biti lokalnog pljuska, uglavnom u prvom dijelu dana na sjevernom Jadranu.


Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu ujutro bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27, na Jadranu od 25 do 30 °C.




Na Sjevernom Jadranu očekuje se djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a uglavnom u prvom dijelu dana lokalno malo kiše ili pljusak s grmljavinom, pogotovo u Istri.


Poslijepodne sunčanije. Ujutro ponegdje slaba do umjerena bura, a poslijepodne slab sjeverozapadnjak. Najniža temperatura biti će od 18 do 21, a najviša dnevna oko 28 °C.


U nedjelju će biti pretežno sunčano i u većini krajeva vrlo toplo. Ujutro u unutrašnjosti biti će mjestimice magla, danju ponegdje umjerena naoblaka, no uglavnom suho.


Vjetar će biti slab, na Jadranu slab i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak.


Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna između 25 i 30 °C, u gorju malo niža.