Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. listopada 2019.
Prijete ovrhama i sudom

ČUVAJTE SE LAŽNIH DJELATNIKA HZZO-a Tobožnje dugove naplaćuju na licu mjesta

Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2017. u 16:44 2017-12-07T16:44:08+01:00

Djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugove na kućnim adresama, poručuje HZZO koji je u četvrtak ponovno upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje lažnih djelatnika HZZO-a da im naplate navodne dugove za dopunsko zdravstveno osiguranje

ZAGREB Djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugove na kućnim adresama, poručuje HZZO koji je u četvrtak ponovno upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje lažnih djelatnika HZZO-a da im naplate navodne dugove za dopunsko zdravstveno osiguranje.

Lažni djelatnici HZZO-a tobožnje dugove naplaćuju na licu mjesta, uvjeravajući građane da na taj način nemaju dodatnih troškova suda i ovrhe, a zadnji takav slučaj dojavljen je s područja Vinkovaca.

U HZZO-u ističu da se u svim takvim slučajevima radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a bez ikakve osnove, u svrhu obmanjivanja građana.

Napominju da njihovi djelatnici obavljaju poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama.

Osim što djelatnici HZZO-a ne obilaze osigurane osobe u svrhu naplate potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranje, ne bave se ni preporukom i prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično.

Građane koji se nađu u takvim situacijama HZZO poziva da pokušaj prijevare prijave policiji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.