Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2020.
Pršte opomene

CIRKUS U SABORU Burno je od ranog jutra, Pernara straža opet izbacila iz sabornice

Foto Internet TV Hrvatskog sabora / N1
Foto Internet TV Hrvatskog sabora / N1
Autor:
Objavljeno: 3. prosinac 2018. u 11:43 2018-12-03T11:43:00+01:00

Opomenuli ste kolege Bulja i Grmoju bez razloga, napravili ste sustav gdje se ne zna o čemu se raspravlja. Napravili ste sustav da se glasuje mehanički. Sakrili ste raspravu od naroda, to je sramota, kaže Pernar

U Hrvatskom saboru danas je burno od ranog jutra - na dnevnom redu je, uz ostalo, glasovanje o državnom proračunu za iduću godinu, a šef Sabora je izrekao već više opomena zastupnicima.

Situacija je eskalirala s izbacivanjem iz sabornice "živozidaša" Ivana Pernara. Svemu je prethodila Jandrokovićeva opomena Nikoli Grmoji i Miroslavu Bulju zbog paljenja mikrofona dok on govori.

Potom je Pernar došao do govornice i počeo pričati bez da mu je dana riječ.

- Opomenuli ste kolege Bulja i Grmoju bez razloga, napravili ste sustav gdje se ne zna o čemu se raspravlja. Napravili ste sustav da se glasuje mehanički. Sakrili ste raspravu od naroda, to je sramota, prenosi N1 Pernarove riječi.

- Izričem kolegi Pernaru opomenu do kraja dana i nemam uopće komentara na ovakvu vrstu ponašanja", rekao je predsjednik Sabora Jandroković. 'Molim stražu da ga ukloni', rekao je Jandroković.

Nakon toga pripadnik saborske straže ispratio je Pernara iz Sabornice.

Pernar se potom oglasio na Facebooku.

"Pokušao sam ukazati na to da vladajuća većina nije samo odvojila raspravu o amandmanima od glasovanja, nego je napravila glasovanje na način da se uopće ne zna o čemu su amandmani koji se odbijaju. Nabraja se samo redni broj amandmana i tko ga predlaže, bez da javnost zna koji je meritum stvari odnosno na što se amandman odnosi", napisao je nakon toga Pernar na Facebooku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.