Slučaj poginule djevojčice

ČEKALI MJESEC I POL Odvjetnica Bezbradica Jelavić konačno se u Tovarniku sastala s Madininom obitelji

Jasmin Klarić

Sanja Bezbradica Jelavić / Foto Marko Prpic/PIXSELL

Sanja Bezbradica Jelavić / Foto Marko Prpic/PIXSELL

Ni Bezbradica Jelavić nije stajala skrštenih ruku, nego je zbog tretmana obitelji Hosseini uputila tužbu Europskom sudu za ljudska prava koji je donio privremenu mjeru kojom se nalaže MUP-u da obitelj odmah smjesti u okruženje u kojem neće biti izložena nečovječnom ili ponižavajućem postupanju. Sudeći po višesatnom sastanku, pritisak je dao makar taj rezultat da je odvjetnica Bezbradica Jelavić došla do obitelji koju zastupa



Odvjetnica obitelji šestogodišnje Madine Hosseini koja je u studenom poginula u naletu vlaka na granici Srbije i Hrvatske, Sanja Bezbradica Jelavić, konačno se danas sastala sa svojim klijentima u Tovarniku.


Obitelj Hosseini je već mjesec i pol u Hrvatskoj, gdje su, nakon što su zatražili azil smješteni u Tranzitnom prihvatnom centru za strance Tovarnik.


Bezbradica Jelavić svo to vrijeme nije mogla do svojih klijenata, a iz MUP-a su to pravdali tvrdnjom da im ona i nije pravna zastupnica. Protiv njenog odvjetničkog ureda pokrenuta je i istraga zbog navodnog falsificiranja punomoći.




Ni Bezbradica Jelavić nije stajala skrštenih ruku, nego je zbog tretmana obitelji Hosseini uputila tužbu Europskom sudu za ljudska prava koji je donio privremenu mjeru kojom se nalaže MUP-u da obitelj odmah smjesti u okruženje u kojem neće biti izložena nečovječnom ili ponižavajućem postupanju.


Sudeći po višesatnom sastanku, pritisak je dao makar taj rezultat da je odvjetnica Bezbradica Jelavić došla do obitelji koju zastupa u ovom slučaju, ali i u slučaju kaznene prijave koju je podigla zbog Madinine pogibije.


Podsjetimo, njena obitelj tvrdi da ih je prije nesreće hrvatska policija protjerala iz Hrvatske, iako su željeli zatražiti azil, te ih uputila da se vrate prema Šidu prateći prugu.


O samom sastanku u Tovarniku iz odvjetničkog ureda, kako doznajemo neće davati nikakve izjave dok Europski sud za ljudska prava ne donese svoju konačnu odluku u ovom slučaju.