Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
19. studenoga 2019.
Ministar u Kini

Butković s kineskim kolegom razgovarao o riječkoj Luci, ali i izravnoj avio liniji Zagreb - Peking

Butković s kineskim kolegom razgovarao o riječkoj Luci, ali i izravnoj avio liniji Zagreb - Peking
Butković s kineskim kolegom razgovarao o riječkoj Luci, ali i izravnoj avio liniji Zagreb - Peking
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2019. u 10:16 2019-01-21T10:16:06+01:00

Tijekom ponedjeljka na programu su sastanci s predstavnicima tvrtke China Road and Bridge Corporation, koja gradi Pelješki most i tvrtkom China Communication Construction Company

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u nedjelju je u Pekingu s kineskim ministrom prometa Li Xiaopengom razgovarao o suradnju u području prometne infrastrukture, dolasku kineske robe u riječku luku te povezivanju Zagreba i Pekinga izravnom zračnom linijom, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo prometa.

Butković je na sastanku istaknuo Pelješki most kao najznačajniji poticaj intenziviranju suradnje Hrvatske i Kine. Naglasio je povoljan geostrateški položaj Hrvatske i upoznao kineskog kolegu s aktivnostima koje Hrvatska poduzima, osobito u području željezničke infrastrukture na mediteranskom koridoru.

Na sastanku u Ministarstvu prometa NR Kine bilo je riječi i o važnosti dolaska kineskog tereta u riječku luku te povezivanju Zagreba i Pekinga izravnom zračnom linijom.

Kineski ministar Li Xiaopeng rekao je kako Kina potiče svoje kompanije da se javljaju na natječaje te da pritom poštuju rokove i hrvatske propise.

Istaknuo je da dvije države gaje prijateljske i dobre odnose te da je Hrvatska važan partner Kine.

»Suradnja u sferi infrastrukture tek je u početnoj, ali jako dobroj fazi i nastavit će se produbljivati kroz inicijativu »Jedan pojas, jedan put« i »Kina + 16«, zaključio je Li Xiaopeng.

Tijekom ponedjeljka na programu su sastanci s predstavnicima tvrtke China Road and Bridge Corporation, koja gradi Pelješki most i tvrtkom China Communication Construction Company.

Susret s kineskim ministrom prometa prvi je u nizu koje će hrvatsko izaslanstvo održati u Kini gdje boravi u službenom posjetu do 26. siječnja.

Službenim posjetom Kini hrvatsko izaslanstvo koje čine predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te HŽ Infrastrukture, Hrvatskih cesta i Lučke uprave Rijeka, nastavlja se proces intenziviranja odnosa dviju država i pripreme summita 16 zemalja istočne i srednje Europe i Kine kojoj je ove godine domaćin Hrvatska, kaže se u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.