Vremenska prognoza

Bura na riječkom području ipak u laganom slabljenju. Doznajte kakvo vas vrijeme čeka do kraja tjedna

P. N.

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



Treća marčana bura, koja je jučer na riječkom području izazvala prilične probleme, danas će ipak malo oslabiti. Na snazi je za Kvarner, međutim i dalje narančasto upozorenje meteoalarma s najavom da bi udari vjetra mogli dosezati brzinu od 110 kilometara na sat.


Autocesta A6 Rijeka-Zagreb od jutros je otvorena za sve skupine vozila, dok su samo za osobna vozila otvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene i Paški most.


U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, uz još povremeno umjeren sjeverni vjetar, koji će dodatno pojačati dojam svježine. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 10 do 12 °C. U središnjoj Hrvatskoj ponegdje na udare i jak sjeveroistočnjak, uz sunčana razdoblja ujutro i ponovno kasnije popodne, a sredinom će dana biti umjerene i povećane naoblake. Jutarnja temperatura od 0 do 3 °C, pa je mjestimice moguć i slab mraz. Poslijepodnevne vrijednosti većinom od 9 do 11 °C.




U gorju će prevladavati oblačno i vjetrovito. Jutro hladno, a svježe će biti i tijekom dana. Na sjevernom Jadranu sunčanije, ali će dojam ugodnog proljetnog dana još mnogima kvariti umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, zbog koje će se činiti svježije od 13 do 15 °C, kolika će biti najviša temperatura zraka.


Jaka, na udare i olujna bura puhat će i u Dalmaciji, pa će i more biti umjereno valovito i valovito, na otvorenome moguće i jače valovito. Prevladavat će sunčano, ponegdje vjerojatno i vedro. Jutarnja će temperatura biti od 4 °C u unutrašnjosti do 9 °C na otocima, a dnevna većinom od 12 do 16 °C. Na jugu Hrvatske još ujutro može biti umjerene naoblake, ali će danju prevladavati sunčano uz umjerenu, ponegdje i jaku buru te temperaturu od 14 do 17 °C.”


Sljedećih dana vrijeme na kopnu uglavnom stabilno, uz obilje sunca. Umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar puhat će još u četvrtak. Jutra će biti hladna, ponegdje uz jutarnji mraz, a dnevna temperatura postupno će rasti, pa će krajem tjedna dosegnuti vrijednosti uobičajene za kraj ožujka.  Na moru će prevladavati sunčano, u početku još uz umjerenu i jaku buru koja će oslabjeti u petak. Nakon toga vjetar će biti većinom slab sjeverozapadni, prevladavat će sunčano, a prema kraju tjedna bit će i sve toplije.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.