Grad: Rijeka
Danas: 4° naoblaka
Sutra: -6° 3° djelomično oblačno
17. prosinca 2017.
Split

Brodosplit: Predstavnici Mitsubishija iskazali interes za suradnju u zajedničkim projektima

Brodosplit: Predstavnici Mitsubishija iskazali interes za suradnju u zajedničkim projektima
Brodosplit: Predstavnici Mitsubishija iskazali interes za suradnju u zajedničkim projektima
Autor:
Objavljeno: 12. listopad 2017. u 18:42 2017-10-12T18:42:37+02:00

 Predstavnici najveće japanske grupacije brodogradilišta Mitsubishi Heavy Industries (MHI) posjetili su Brodograđevnu industriju Split, gdje su upoznati s proizvodnim mogućnostima i planovima razvoja Brodosplita te su iskazali interes za suradnju u zajedničkim projektima, priopćeno je u četvrtak iz splitskog brodogradilišta.

Kako se navodi, čelnici splitskog brodogradilišta su predstavnicima japanske grupacije predstavili aktualne i potencijalne projekte, upoznali ih s kapacitetima i planovima za daljnje pozicioniranje Brodosplita na međunarodnom tržištu.
Predstavnici japanske kompanije »izrazili su zadovoljstvo viđenim te su iskazali interes za suradnju u zajedničkim projektima«, izvijestili su iz Brodosplita.

U sastavu grupacije MHI nalaze se tri brodogradilišta – Nagasaki, Kobe i Shimonoseki. Predstavnici te grupacije su istaknuli kako ona prednjači u izgradnji brodova s visokom dodanom vrijednošću, kao što su LNG brodovi i brodovi za krstarenja, te sudjeluje u proizvodnji obrambene i svemirske opreme na temelju tehnologije i iskustva akumuliranog kroz niz godina, navodi se u priopćenju.
Od svog osnutka 1884. grupacija Mitsubishi Heavy Industries doprinosi razvoju društva kroz najsuvremenija proizvodna rješenja. Zapošljava 82.728 radnika s rasponom proizvoda od klimatizacije preko zrakoplovne industrije do energetskih sustava, gradnje brodova te proizvodi više od 700 različitih sustava za razna tržišta širom svijeta, ističu iz Brodosplita.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka