Zamjenik predsjednika HDZ-a

Brkić o Kopalu: ‘O tim smiješnim optužbama ne želim razgovarati’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



ZAGREB Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u utorak kako ne želi razgovarati o »smiješnim optužbama« o sabotaži HDZ-ove liste na proteklim izborima za Europski parlament, o čemu je u javnosti govorio glavni HDZ-ov analitičar Robert Kopal.


»O tim smiješnim optužbama ne želim razgovarati, lažnih proroka se svijet nagledao i do sada, a bit će ih i dalje. Sve što imam kazati o politici i o stranci govorim za stolom političke obitelji, a ne preko medija«, rekao je Brkić novinarima pred Banskim dvorima.


Kopal je u izjavi za N1 televiziju ustvrdio kako ima dokaze da je iz HDZ-ovih redova bilo sabotiranja na izborima za EU parlament, zbog čega je stranka zabilježila znantno lošije rezultate od očekivanih i osvojila samo četiri mandata. No, pritom nije iznosio imena onih koji su navodno sudjelovali u toj sabotaži.




»Bojkot u smislu samostalne odluke birača je potpuno legitiman. Ali, kad imate situaciju da netko organizira, savjetuje i potiče, onda imate sabotažu. Sigurno neću izlaziti s imenima i neću iznositi zaključke prije nego stranka dođe do zaključaka i zauzme stav«, rekao je Kopal.


»Ne upirem prstom u Milijana Brkića, niti u bilo koga«, također je kazao Kopal.