Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Šef Kluba HDZ-a

Branko Bačić uvjeren: Štrajk prosvjetara neće naštetiti kampanji Grabar-Kitarović. Objasnio i zašto to misli

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2019. u 12:14 2019-11-30T12:14:59+01:00

"Mislim da neće. Kroz ove pregovore Vlada jasno šalje poruku kako nam je stalo do svih hrvatskih građana i zaposlenika ”, rekao je Bačić novinarima prije početka klauzure HDZ-a upitan hoće li štrajk prosvjetara naštetiti kampanji Grabar-Kitarović

ZAGREB Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić ocijenio je u subotu da štrajk prosvjetara neće štetiti predsjedničkoj kampanji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović istaknuvši da kroz pregovore s obrazovnim sindikatima Vlada jasno šalje poruku kako joj je stalo do svih hrvatskih građana i zaposlenika.

"Mislim da neće. Kroz ove pregovore Vlada jasno šalje poruku kako nam je stalo do svih hrvatskih građana i zaposlenika ”, rekao je Bačić novinarima prije početka klauzure HDZ-a upitan hoće li štrajk prosvjetara naštetiti kampanji Grabar-Kitarović. HDZ održava zatvorenu sjednicu o pripremama i koordinaciji izborne kampanje za predsjedničke izbore.

Bačić je podsjetio i da Vlada pregovara i s državnim i javnim službenicima te vodi računa i o statusu 1,350.000 ostalih zaposlenika u zemlji.

„Politika ove vlade je politika konsolidacije državnog proračuna i da ne trošimo više novca nego što zarađujemo, da nam proračun bude u suficitu i omogući nam bolje makroekonomske pokazatelje, rast BDP-a te time se naša zemlja vraća i u investicijski rejting i smanjuju nam se kamate”, rekao je Bačić novinarima.

Smatra kako je to jedna zatvorena priča u kojoj ako popustite - onda gubite legitimitet koji ste tri godine teško stvarali i dobili povjerenje međunarodnih institucija.

"Zbog toga ovakvi pregovori s javnim službenicima u prosvjeti traju dugo - ne zbog toga što ne znamo značaj i važnost profesora i obrazovanja, već što vodimo računa o cjelovitosti i državnog proračuna i standarda kojeg smo postigli u međunarodnim institucijama”, istaknuo je.

Bačić je ocijenio da pravilan pristup svim zaposlenicima ne može biti uteg u kampanji Grabar-Kitarović. Ako prosvjetari prihvate Vladin prijedlog, plaća će im će se podići i više nego što traže, poručio je.

"Na mjesečnoj razini je to 200 kuna više od njihovih zahtjeva. Držim da je to prihvatljiv program i nadam se da ćemo u idućih nekoliko dana naći načina za izaći iz ove situacije", naglasio je Bačić.

I pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Božidar Kalmeta smatra da štrajk profesora neće naštetiti kampanji Grabar-Kitarović jer su to dvije odvojene stvari. „To su dvije različite stvari. Jedno je izbor predsjednice države, a drugo je pitanje štrajka, koeficijenata i svega drugog o čemu Vlada raspravlja s sindikatima učitelja i profesora”, kazao je.

Smatra da će ključ pobjede Grabar-Kitarović biti to što je predsjednica Republike do sada napravila puno pozitivnih stvari te njezin program.

Vrh stranke među kojima su premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, glavni tajnik stranke Gordan Jandroković te mnogi ministri raspravlja o pripremama i koordinaciji izborne kampanje.

Na klauzuri će se dogovoriti način funkcioniranja predsjedničke kampanje kako bi što bolje u javnosti promovirali program Grabar-Kitarović. Nakon toga će se svečano obilježiti 20. obljetnice osnutka Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.