Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 6
Sutra: 19° 19° 6
21. listopada 2019.
MUP

Božinović: Hrvatska ne planira jednostrane poteze u Savudrijskoj vali

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 2. siječanj 2018. u 14:22 2018-01-02T14:22:43+01:00

Upitan kako zaštititi malog čovjeka s obzirom da se ribari boje da će ih uhititi i pitaju se tko će im plaćati kazne, Božinović je rekao da zato postoje državne institucije koje će zaštititi svakog hrvatskog čovjeka i hrvatskog ribara

ZAGREB Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak novinarima da se otvoreno granično pitanje sa Slovenijom može riješiti samo bilateralnim dogovorom te da Hrvatska neće povlačiti jednostrane poteze, a znat će naći odgovor krene li druga strana u povlačenje jednostranih poteza.

»Ono što sam kazao i što hrvatska Vlada cijelo vrijeme ponavlja, ovo otvoreno granično bilateralno pitanje može se riješiti samo bilateralnim dogovorom i mislim da to danas postaje svima jasno«, rekao je Božinović novinarima koji su ga na predstavljanju novosti u poslovima registracije vozila pitali kako MUP planira reagirati na kazne koje Slovenija najavljuje za hrvatske ribare u Savudriji.

»Mi smo na poziciji da nećemo i ne povlačimo nikakve jednostrane poteze, a ako druga strana bude stvarno krenula u povlačenje nekih jednostranih poteza hrvatske institucije će za to naći odgovor«, poručio je ministar.

Upitan kako zaštititi malog čovjeka s obzirom da se ribari boje da će ih uhititi i pitaju se tko će im plaćati kazne, Božinović je rekao da zato postoje državne institucije koje će zaštititi svakog hrvatskog čovjeka i hrvatskog ribara.

»Naše institucije, ne samo MUP, nego i ministarstva vanjskih poslova i pravosuđa, te uprava za ribarstvo su u intenzivnoj komunikaciji«, kazao je Božinović.

Ponovio je da ne planiraju niti će poduzeti nikakav jednostrani potez kojim bi se narušila dosadašnja praksa, a ako druga strana to bude htjela učiniti imat će spreman odgovor.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.