Zagrebački nadbiskup

Božićna čestitka kardinala Bozanića: Otvorimo oči za dobro i pozitivno u hrvatskom društvu!

Hina

»Slavimo Božić. Božić je velik dar za sve, za čitavo čovječanstvo. Nitko nije isključen iz blagodati božićnoga dara, jer se o Božiću radost razlijeva na sve ljude. Božić nam otvara srce svemogućeg Boga, koji rođenjem svoga Sina Isusa u Betlehemu uspostavlja novi odnos između Boga i čovjeka«, naveo je kardinal Bozanić



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je u Božićnoj čestitki na otvaranje oči za dobro i pozitivno u hrvatskom društvu, na isticanje onoga dobra, nasuprot zla koje se podmuklo širi unoseći strah i nepovjerenje u naše živote, naglasivši kako ima puno dobra u našoj sredini, obiteljima i u našoj hrvatskoj domovini.


»Slavimo Božić. Božić je velik dar za sve, za čitavo čovječanstvo. Nitko nije isključen iz blagodati božićnoga dara, jer se o Božiću radost razlijeva na sve ljude. Božić nam otvara srce svemogućeg Boga, koji rođenjem svoga Sina Isusa u Betlehemu uspostavlja novi odnos između Boga i čovjeka«, naveo je kardinal Bozanić u Božićnoj čestitci, koju je u ime Hrvatske biskupske konferencije (HBK) uputio vjernicima u domovini i inozemstvu u nedjelju posredovanjem elektronskih medija.Istaknuo je kako noćas slavimo rođenje Malog Boga – Božića.»Slavimo Boga koji je k nama došao u ljudskoj prilici i postao maleno Dijete. Postao je jedan od nas, nama u svemu jednak, osim u grijehu. Bog je po Božiću ušao u našu povijest te nas više ne ostavlja same: on nas prati na svim našim putovima«, rekao je kardinal Bozanić, dodavši kako su tri misli koje u ovoj svetoj božićnoj noći želi staviti pred Kristove vjernike i sve ljude dobre volje. »Prva je – u Božiću je zasjalo čovjekoljublje našega Boga. Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Božja ljubav zahvaća sve ljude, svako ljudsko biće, svaku ženu i svakoga muškarca. Svi smo prihvaćeni i ljubljeni od Boga: i ti, i ja, i svatko od nas. Ta jednostavna i duboka spoznaja daje posebno usmjerenje i smisao našem životu, jer znamo da nas Bog neizmjerno ljubi. Draga sestro, dragi brate, Bog te ljubi! To je Božić.Druga poruka koju želim naglasiti jest ova: Bog je dobar. Božić je navještaj Božje dobrote. Drugo ime za Božju dobrotu je milosrđe, kojim nas Bog miluje, iscjeljujući naše rane i opraštajući nam grijehe. Božić nas poziva na pomirenje s Bogom koje vodi radosti i miru među ljudima. Iskustvo nam govori: kad je čovjek u istinskom miru s Bogom, onda je blizak i u miru s braćom i sestrama s kojima živi, i s ljudima što ih susreće. Božić nas otvara dobru i potiče na dobra djela«.I kao treće, dodao je Bozanić u božićnoj čestitki »želim istaknuti ovo: ima puno dobra u našoj sredini, u našim obiteljima, u našem susjedstvu, u našim zajednicama, u našoj hrvatskoj domovini. Otvorimo oči za dobro. Otvorimo prostore pozitivnom u hrvatskom društvu. Neka nam Božić pomogne da bolje uočimo dobro kod drugih, da ističemo dobro nasuprot zla, koje se podmuklo širi unoseći u naš život strah i nepovjerenje. Neka nam Božić pomogne da se odupiremo širenju mržnje i svakom zlu, bez obzira odakle ono dolazilo«. Kako je naglasio Božić nam daje snagu da činimo dobro.»Budimo navjestitelji i širitelji dobra, jer Bog je dobar. Isus se rodio u Betlehemu da bi pobijedio zlo i da bi svi, koji prihvate Radosnu vijest, imali život, i to u izobilju. Dragi Kristovi vjernici i svi ljudi dobre volje, budimo nositelji dobra! Čestit vam Božić, svetkovina Božjeg čovjekoljublja i dobrote!«, stoji u božićnoj čestitki kardinala Bozanića u ime HBK, priopćeno je iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.