Slučaj Agrokor

Borg grupa dobila i proviziju za roll-up kredit? Bernardić pozvao Peruška da odgovori na dva važna pitanja

Jasmin Klarić

Šef SDP-a prozvao izvanrednu upravu Agrokora / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Šef SDP-a prozvao izvanrednu upravu Agrokora / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Navodno onih 500 milijuna kuna koje su iz Agrokora izvučene na savjetničke usluge nisu konačna brojka", sumnja Bernardić



Davor Bernardić je javno pozvao izvanrednog povjerenika u Agrokora Fabrisa Peruška da odgovori na pitanje koliku su proviziju članovi Borg grupe dobili za roll-up kredit koji je Agrokor podignuo prošle godine.


“Navodno onih 500 milijuna kuna koje su iz Agrokora izvučene na savjetničke usluge nisu konačna brojka”, sumnja Bernardić, koji je imao još jedno pitanje za Peruška: “Zašto niste u roku od pet dana, kako vas obvezuje sud, dostavili prijedlog formiranja stalnih vjerovničkih skupina”.


Predsjednik SDP-a objasnio je kako će, u slučaju da nagodbu izglasa privremeno vjerovničko vijeće (što je prošlog tjedna u Opatiji najavio i sam Peruško), sudovi biti zasuti lavinom tužbi i zahtjevima odštetu.




Bernardić je burno reagirao na upit novinara Nove TV da prokomentira njihovu anketu po kojoj je tek šesti izbor građana za premijera s 4,2 posto glasova.


“Nemam potrebe komentirati istraživanje agencije koju plaća Vlada”, kazao je nepomirljivo Bernadić, te dodao da ta istraživanja ne mogu biti vjerodostojna.


Zanimljivo, radi se o agenciji Ipsos, čija je istraživanja raspoloženja javnosti desetljećima koristio i SDP.