Vila Misura

Bivši premijer adaptira ogromnu vilu na Braču: Odslužio je ‘hrvatskom građevinama’ i ne mora polagati račune

P. N.

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

- Bila je to dobra prilika jer vila ima svu potrebnu dokumentaciju za preuređenje, rekao je prošlog ljeta, nakon kupnje vile, bivši premijer Orešković, napominjući pritom da javnosti više ne mora polagati račune, jer više nije premijer.



Bivši premijer Tomislav Orešković gradi vilu na Braču. Točnije, on ruši vilu Misura, koju je kupio prošle godine od Ruskinje Elene Surove, poduzimajući ozbiljnu rekonstrukciju, koja će ga po svemu sudeći koštati ozbiljne novce.


U pitanju je vila od oko 300 metara kvadratnih namijenjenih za stanovanje te oko 600 metara kvadratnih okoliša. Vila se nalazi na istočnoj strani mjestašca Splitska, javljaju 24 sata.


– Bila je to dobra prilika jer vila ima svu potrebnu dokumentaciju za preuređenje, rekao je prošlog ljeta, nakon kupnje vile, bivši premijer Orešković, napominjući pritom da javnosti više ne mora polagati račune, jer više nije premijer.




Novinari 24 sata na licu mjesta otkrili su da na gradilištu nema istaknute ploče s informacijama o investitoru i izvoditeljima radova, što je prema važećim pravilnicima MInistarstva graditeljstva obavezno istaknuti.


– Dvije su mogućnosti, ili investitor smatra da mu zbog ograničenosti radova na postojeće gabarite objekta ne treba građevinske dozvola, pa time ni ploča s informacijama, ili je u pitanju želja da ostane anoniman, pa mu, obzirom da je riječ o bivšem hrvatskom premijeru, nadležna služba tolerira neisticanje ploče, spekuliraju u 24 sata.


U vrijeme kad je postao premijer, Orešković je u imovinskoj kartici naveo da je primicima od nesamostalnog rada kupio stan u Zagrebu od 284 četvornih metara, što ga je koštalo 5,5 milijuna kuna, kao i da mu supruga posjeduje građevinsko zemljište od tri tisuće kvadrata u Gornjem Vrapču, vrijedno oko milijun kuna. Ukupna ušteđevina obitelji u to vrijeme iznosila je 1,64 milijuna kanadskih dolara te 903.000 eura.