Bivši ministar na udaru zakona: Državno odvjetništvo zatražilo skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Prošlog tjedna policija je u sklopu istrage napravila pretres Kuščevićevog doma, tražeći dokaze koji bi potkrijepili sumnje na malverzacije bivšeg ministra. 



Odgovorne saborske službe danas su zaprimile zahtjev državnog odvjetništva za skidanjem imuniteta bivšem ministru i političkom tajniku HDZ-a Lovri Kuščeviću. O tom zahtjevu odlučivat će Mandatno-imunitetno povjerenstvo Sabora.  


Državno odvjetništvo traži da se Kuščeviću zastupnički imunitet skine zbog sumnji u zloupotrebe položaja i ovlasti. Prema svemu sudeći, Mandatno-imunitetno povjerenstvo pozitivno će odgovoriti na ovaj zahtjev, a onda će biti otvoren put za konačno utvrđivanje činjenica o Kuščevićevom djelovanju u vrijeme dok je  bio načelnik Općine Nerežišća.


Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek najavio da će sjednicu Mandatno imunitetnog povjerenstva sazvati za ponedjeljak ili utorak, a na sjednici će se raspravljati o DORH-ovom zahtjevu za odobrenje za pokretanje postupka protiv Kuščevića.




Prošlog tjedna policija je u sklopu istrage napravila pretres Kuščevićevog doma, tražeći dokaze koji bi potkrijepili sumnje na nekretninske malverzacije bivšeg ministra. 


Budući da Sabor ne zasjeda, Mandatno-imunitetno povjerenstvo o skidanju imuniteta može odlučivati bez glasanja zastupnika na sjednici Sabora, a kad imunitet bude skinut i službeno će započeti istraga, pri čemu će Kuščević biti ispitan u svojstvu osumnjičenika.


Moguće je da DORH zatraž čaki i pritvaranje bivšeg ministra. Kuščević je, podsjetimo, 8. srpnja podnio ostavke na funkcije ministra i političkog tajnika vladajuće stranke, nakon čega je aktivirao saborski mandat.