BiH

Birači u Mostaru i dalje u redovima čekaju na glasanje: ‘Nijedan Hrvat danas neće ostati kod kuće!’

Hina

Foto Denis Kapetanović / PIXSELL

Foto Denis Kapetanović / PIXSELL

»HDZ će osigurati sve što treba da svaki Hrvat može doći u Mostar, Vitez, Livno, Tuzlu, Banju Luku, Sarajevo. Malo je glasačkih mjesta, vrlo malo konzularnih mjesta, tako, što god treba, to ćemo danas organizirati«, rekao je novinarima čelnik stranke Dragan Čović



Velik broj hrvatskih državljana u nedjelju i dalje u redovima čeka pred biralištima u Mostaru, no gužve u odnosu na prijepodne polako jenjavaju, doznaje se u hrvatskim diplomatskim predstavništvima. 


Državno izborno povjerenstvo u BiH je objavilo da je do 11.30 sati na izbore za hrvatskog predsjednika izašlo 9725 birača, 3500 više nego u prvom krugu.


Ispred osnovne škole fra Petar Bakula, u kojoj je svih 19 biračkih mjesta za Mostar, trenutno je znatno manje ljudi nego prijepodne kada je zabilježen najveći val birača javljaju lokalni mediji.




Jadranka Modrić iz hrvatskog konzulata u Mostaru potvrdila je kako glasanje protiče bez problema iako su gužve velike.


»Škola nema dovoljno kapaciteta, ali smo dobro organizirani i nema velikih čekanja«, izjavila je Modrić za sarajevski portal Klix.ba.


Najjača hrvatska stranka, HDZ BIH objavila je kako nijedan birač koji želi glasati neće ostati kod kuće zbog manjka hrvatskih konzularnih predstavništava u susjednoj državi.


»HDZ će osigurati sve što treba da svaki Hrvat može doći u Mostar, Vitez, Livno, Tuzlu, Banju Luku, Sarajevo. Malo je glasačkih mjesta, vrlo malo konzularnih mjesta, tako, što god treba, to ćemo danas organizirati«, rekao je novinarima čelnik stranke Dragan Čović.


U prvome krugu predsjedničkih izbora 22. prosinca prošle godine, biračko pravo u BiH ostvarilo je oko 24.000 hrvatskih državljana.


U nedjelju u 7 sati u Mostaru je otvoreno 19 glasačkih mjesta, u Vitezu u središnjoj Bosni deset, u Sarajevu šest, četiri u Livnu, tri u Tuzli i dva u Banjoj Luci .