Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Šibenik uz Monaco

Bianca Jagger dodijelila »Solarisu« Bijelu zastavu za čistoću podmorja

Bianca Jagger dodijelila »Solarisu« Bijelu zastavu za čistoću podmorja
Bianca Jagger dodijelila »Solarisu« Bijelu zastavu za čistoću podmorja
Autor:
Objavljeno: 19. srpanj 2013. u 8:46 2013-07-19T08:46:50+02:00

To je prvo priznanje za čistoću podmorja dodijeljeno u Hrvatskoj, a drugo u svijetu odmah nakon Monaca u kojemu je istu zastavu predala u ruke princu Albertu

ŠIBENIK - Bianca Jagger, bivša supruga slavnog rokera Micka Jaggera i svjetska ambasadorica za ljudska prava, jučer je u Šibeniku hotelskoj kući »Solaris« dodijelila Bijelu zastavu za čistoću pdmorja.

To je prvo priznanje za čistoću podmorja dodijeljeno u Hrvatskoj, a drugo u svijetu odmah nakon Monaca u kojemu je istu zastavu predala u ruke princu Albertu.

Bianca Jagger ujedno je i glasnogovornica za udrugu Guawaa koju je osnovao svjetski rekorder u ronjenju na dah Kristijan Curavić koji godinama zdušno radi na podizanju ekološke svijesti kod građana te provodi brojne akcije čišćenja podmorja, a upravo je od toga i potekla inicijativa dodjele Bijele zastave koja će svim posjetiteljima destinacija na kojima se viori jamčiti da je podmorje čisto. 

Dodjelu je obilježio atraktivan skok padobranca iz Opatije Igora Kecerina koji je s 2 tisuće metara visine iskočio iz aviona s Bijelom zastavom u ruci i spustio se na plažu u Solarisu. 

– Drago mi je što sam ovdje i što mogu dodijeliti ovo prestižno priznanje, što mogu podržati ovaj ekološki projekt kojemu je cilj očuvanje naših oceana, mora, jezera, rijeka, naših vodenih bogatstava, kazala je Bianca Jagger.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.