Počeli pregovori

Bez dogovora o povišicama, sindikati i dalje planiraju štrajk: ‘Neka se građani spreme za dulje liste čekanja’

P. N.

U petak nastavljamo pregovarati i vjerujem da ćemo sve urediti do 31. listopada. Hvala sindikatima za razumijevanje i korektnost. Ovo je jedam 'timeout', vjerujem da će sve biti u redu i da će u konačnici zdravstveni djelatnici dobiti veće plaće, da ih zadržimo u Hrvatskoj", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić,



Kako se i očekivalo, na današnjem sastanku pregovaračkih odbora Vlade i zdravstvenih sindikata, nije ništa odlučeno.


Tek je dogovoreno da će novi sastanak biti održan već u petak, što je potvrdio i ministar Zdravko Marić, koji je napomenuo da ima prostora za razgovor.


– U petak nastavljamo pregovarati i vjerujem da ćemo sve urediti do 31. listopada. Hvala sindikatima za razumijevanje i korektnost. Ovo je jedam ‘timeout’, vjerujem da će sve biti u redu i da će u konačnici zdravstveni djelatnici dobiti veće plaće, da ih zadržimo u Hrvatskoj”, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić, prenosi N1 televizija.




Ministar rada Josip Aladrović kazao je da zahtjevi sindikata zasad ostaju nepromijenjeni, ali očekuje da će se naći zajednički jezik. 


Nakon sastanka oglasila se i Ankica Prašnjak, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara.


“Sindikati planiraju štrajk. Smatramo da odgađanje ne vodi nikamo. Moramo se organizirati. Proučujem građanima da očekuju veće liste čekanja. Za petak je dogovoren novi sastanak, vidjet ćemo tko je pregovarački tim. Dotad sazivamo naše ljude i organiziramo se da vidimo kad ćemo krenuti, na koji način i kojom snagom”, kazala je za N1.