Bitka za Zagreb

Beus Richembergh: HNS ne odustaje od Mrak Taritaš

Hina

Goran Beus Richembergh, Foto: D. JELINEK

Goran Beus Richembergh, Foto: D. JELINEK

Anka Mrak Taritaš je službeni kandidat i to se neće mijenjati«, rekao je televiziji N1 Richembergh



ZAGREB HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh u četvrtak je poručio da njegova stranka neće odustati od svoje kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu Anke Mrak Taritaš, pa ni i u slučaju da SDP za tu dužnost kandidira svog predsjednika Davora Bernardića.


»Anka Mrak Taritaš je službeni kandidat i to se neće mijenjati«, rekao je televiziji N1 Richembergh koji smatra da Bernardić nema šanse kao njezin mogući protukandidat za dužnost zagrebačkog gradonačelnika.


Predsjednik SDP-a više je puta najavio da će njegova stranka imati svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba, no tko će to biti još nije objavljeno. U utorak navečer preko twittera je pozvao HNS na suradnju na izborima u Zagrebu, uz napomenu da zajednički kandidat za gradonačelnika bude iz redova SDP-a.»Otvoreni smo za suradnju s HNS-om oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika u Zagrebu iz redova SDP-a«, objavio je Bernardić, na što su iz HNS-a, također preko twittera, odgovorili kako su već »XY puta« ponovili i dalje će ponavljati da je njihova »@anka_mrak doista #MrakGradonačelnica«.

Richembergh je to komentirao rekavši kako šansu za uspjeh na izborima imaju samo s najboljim kandidatom, jer je prošlo vrijeme kada se izbore dobivalo samo zato što je netko iz HNS-a ili SDP-a. Tamo gdje HNS ima bolje ljude, neće odustati od svojih kandidata, a tamo gdje SDP ima bolje ljude, dat će im podršku, rekao je HNS-ov saborski zastupnik.




On smatra da bi Bernardićevo kandidiranje na zagrebačkim izborima značilo i njegov kraj na čelu SDP-a. »To je njihovo pitanje. Ako žele ostati bez predsjednika, onda je to dobar put. Gurnuti ga u vatru i imati opet izbore za predsjednika«, zaključio je Beus Richembergh.