Šef SDP-a

Bernardić traži raspravu o privođenjima zbog komentara na Facebooku

Dražen Ciglenečki

Važno je da u Hrvatskoj njegujemo kulturu slobode govora, kako se ne širili strah i represija, rekao je Bernardić



ZAGREB – Saborski Odbor za unutarnju politiku je za tjedan dana odgodio raspravu o učestalim privođenjima zbog komentara na facebook-u, koju je inicirao predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Ali, već se na jučerašnjoj sjednici pokazalo koliko SDP i HDZ imaju različite stavove o ovoj temi.


Bernardić je pristao da se o njegovom prijedlogu raspravlja idući četvrtak, kad će na Odboru biti i izvještaji ministra unutarnjih poslova o obavljanju policijskih poslova u 2015. i 2016. godini, ali je svejedno o tome nešto rekao dok se utvrđivao dnevni red. 


– Zbog učestalih uhićenja nakon reakcija na društvenim mrežama tražili smo očitovanje policije kako bi na Odboru mogli porazgovarati što je razlog za takvo postupanje. Toga nije bilo u 27 godina hrvatske samostalnosti. Važno je da u Hrvatskoj njegujemo kulturu slobode govora, kako se ne širili strah i represija. Vjerujem da je policija nepristrana, ali, govorio je Bernardić dok ga nije prekinuo Ante Sanader iz HDZ-a. Potonji je smatrao da Bernardić krši Poslovnik i drži »konferenciju za novinare«.




– Maltretirate nas s temom koja nije na dnevnom redu i koja ne zaslužuje ovoliko vremena, pobunio se Sanader.


Za riječ se javio i HDZ-ovac Anđelko Stričak.


– SDP je opet ljestvicu visoko podigao. Smatrate da je u redu da deset muškaraca priđe jednoj ženi i vrijeđa je. Što bi bili da je skupina muškaraca vrijeđala neku vašu kolegicu, primjerice, Milanku Opačić? S obzirom na stanje u SDP-u možda biste ih i nagradili, rekao je Stričak.