Predsjednik SDP-a

Bernardić smatra da Vlada neće provesti kurikularnu reformu: HNS je, na žalost ili na sreću, znao s kim tikve sadi

Hina

»Nemamo nikakve iluzije da će ova Vlada pod vodstvom HDZ-a i premijera Plenkovića provesti kurikularnu reformu. Ne mogu niti ću se pomiriti s tim, ni mazanjem očiju u kojem se premijer i ministrica loptaju. HNS je, na žalost ili na sreću, znao s kim ulazi u savez i s kim tikve sadi«, kazao je Bernardić



Predsjednik Socijaldemokratske partije i šef oporbe Davor Bernardić smatra da ova Vlada neće provesti kurikularnu reformu, a za Hrvatsku narodnu stranku, koja se ulazeći u koaliciju s HDZ-om posebno za nju zalagala, rekao je da je da je »znala s kim tikve sadi«.


»Nemamo nikakve iluzije da će ova Vlada pod vodstvom HDZ-a i premijera Plenkovića provesti kurikularnu reformu,« izjavio je Bernardić za HTV u utorak, zamoljen da komentira situaciju oko imenovanja članova Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu.»Ne mogu niti ću se pomiriti s tim, ni mazanjem očiju u kojem se premijer i ministrica loptaju. HNS je, na žalost ili na sreću, znao s kim ulazi u savez i s kim tikve sadi«, kazao je Bernardić.

Pustite radnu skupinu, koja je prije napravila dobar posao, da pokrene kurikularnu reformu i da od slijedeće godine imamo bolje obrazovanje, koje znači i veću plaću, rekao je Bernardić. Žao mi je što je 150 tisuća djece ove godine propustilo šansu za reformirano, bolje obrazovanje, a time i za veće plaće, rekao je predsjednik SDP-a.


Jutarnji list objavio je u ponedjeljak da je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja napravljena analiza koja je pokazala niz nepravilnosti u postupku izbora novoga tima za kurikularnu reformu u vrijeme bivšeg ministra, te da je analiza poslana na očitovanje predsjednici premijerova Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja Dijani Vican i članovima Povjerenstva, no da se nisu očitovali mjesec dana.Ministrica Blaženka Divjak, komentirajući to za medije, upozorila je da je objavljeni dokument interni dokument na koji se još čeka očitovanje i izjavila je kako se nada da će se situacija oko imenovanja članova Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu razjasniti u najkraćem mogućem roku.Premijer Andrej Plenković je u ponedjeljak odgovarajući na pitanja novinara izrazio podršku Dijani Vican i rekao kako očekuje da će ministrica Blaženka Divjak pronaći »tko po medijima distribuira interne dokumente radnoga karaktera«.

Ministrica Divjak ušla je u Vladu kao nestranačka osoba na prijedlog HNS-a, koji je, komentirajući tu cijelu situaciju, priopćio kako je riječ o medijskim spinovima o kurikularnoj reformi koje »u javnost plasiraju oni pojedinci koji se boje da će njihovi uski osobni interesi biti ugroženi provedbom reforme obrazovanja, a imaju za cilj izazvati nesporazume i potaknuti svađe unutar Vlade«.