Predsjednik zagrebačkog SDP-a

Bernardić: Zagrebu prijeti napuljski scenarij s otpadom

Hina



Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić upozorio je nedjelju da Zagrebu prijeti »napuljski scenarij s otpadom« ako se zatvori odlagalište Jakuševac, te pozvao gradonačelnika Milana Bandića da se »konačno posveti Zagrebu«.


Zabrinjava šutnja i nečinjenje odgovornih o novonastaloj situaciji s ukidanjem dozvole za odlaganje otpada na Jakuševcu jer Zagrebu krajem godine prijeti napuljski scenarij gušenja grada u vlastitom otpadu, upozorava Bernardić u priopćenju pozivajući se na medijske objave o sudskom ukidanju dozvole.


Odgovorne pita »Prijeti li Zagrebu ekološka katastrofa ukoliko se zatvori odlagalište otpada Jakuševec«, te poziva gradonačelnika Bandića da se konačno posveti Zagrebu i gradskim problemima, a posebno ovom pitanju jer je »vremena sve manje«.




»Sprječavanje trenutnog zatvaranja Jakuševca zbog sudskog ukidanja potrebne dozvole za odlaganje mora biti prvi prioritet i zahtjeva brzu i kvalitetnu reakciju kako se u Zagrebu ne bi napisala još jedna mračna priča o neodgovornom i lošem gospodarenju otpadom«, ističe se u priopćenju zagrebačkog SDP-a koje potpisuje njegov predsjednik Davor Bernardić.


Vezano uz ukidanje dozvole za Jakuševac, gradonačelnik Bandić 8. rujna je pojasnio da nije riječ o dozvoli za rad tog odlagališta, već da je Upravni sud poništio okolišnu dozvolu.


»Ne radi se o dozvoli za rad tog odlagališta, nego za nadziranje«, rekao je Bandić te pozvao ministra Slavena Dobrovića (Most) da što prije izda novu okolišnu dozvolu.


Potpredsjednik SDP-a i predsjednik zagrebačke organizacije stranke Davor Bernardić najavio je nedavno svoju kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika na lokalnim izborima iduće godine, na kojima će biti jedan od protukandidata aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću.