Predsjednik SDP-a

Bernardić: Visoka primanja savjetnika u Agrokoru su legalna pljačka, tvrdnje ministrice Dalić ponižavajuće su za građane

Hina



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je u subotu visoka primanja Agrokorovih savjetnika ocijenivši kako se radi o političkom cirkusu odnosno o legalnoj pljački dok je tvrdnje potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, da nije znala za te iznose, nazvao skandaloznima i ponižavajućim za sve građane i zaposlenike Agrokora.


“Riječ je o političkom cirkusu i legalnoj operaciji, djeluje kao legalna pljačka. Ono što je Martina Dalić rekla je skandalozno, ponižavajuće za građane, za sve ljude koji rade u Agrokoru. Ono što je rekao predsjednik Hrvatskog sabora – da to nije simpatično – nije simpatično za 27 tisuća ljudi u Agrokoru koji za 20 godina svog života ne mogu zaraditi ono što Vladin povjerenik, tj. Plenkovićev povjerenik Ramljak, zaradi za samo jedan mjesec”, rekao je Bernardić danas na Cvjetnom trgu, gdje je sudjelovao u javnozdravstvenoj kampanji u povodu Svjetskog dana borbe protiv raka.


“Danas nije pitanje ‘di su pare’, jer pare su kod Plenkovićevog povjerenika i  njegovih savjetnika, danas je pitanje ‘di je Plenković'”, rekao je Bernardić, koji je uvjeren da “tu ima itekako posla za Državno odvjetništvo Republike Hrvatske jer sve to smrdi na korupciju”.




Rekao je kako će zastupnici SDP-a, članovi Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora, na najavljenoj tematskoj sjednici tog odbora morati pitati Ramljaka o svemu.


“On mora sve u ovom procesu učiniti potpuno transparentno. Je li normalno da Plenkovićev povjerenik u Agrokoru zarađuje milijun kuna prema svojoj firmi i 120 tisuća kuna plaće dok radnice i radnici taj iznos ne mogu zaraditi za 20 godina u Agrokoru. Možda treba pitati ljude koji se svakodnevno za malu plaću bore za svoju sudbinu i svojih obitelji što misle o tim njihovim iznosima, o tome koliko se isplaćuje novaca i na koji način iznosi novac iz Agrokora”,  rekao je Bernradić.


Upitan razmišlja li o koaliciji s Mostom,  odgovorio je kako izbori nisu tema, a kad  budu SDP će razgovarati sa svima jer je je dokazao da može surađivati sa svim strankama kojima su na prvom mjestu građani, a ne privatni džepovi, osobni interesi i legalna pljačka.