Šef SDP-a u Puli

Bernardić: Uprava 3. maja mora otići, pozajmica mu se mora vratiti, Uljaniku treba restrukturiranje

Hina

Snimio Ddavor KOVAČEVIĆ

Snimio Ddavor KOVAČEVIĆ



PULA Čelnik SDP-a Davor Bernardić kazao je na tiskovnoj konferenciji u Puli da Uprava riječkog 3. maja mora otići, da se tom brodogradilištu mora vratiti pozajmica koju je to brodogradilište dalo pulskom Uljaniku koji, tvrdi, mora doživjeti restrukturiranje.


»U Uljaniku su se novci nenamjenski trošili i jasno je da netko za to mora odgovarati. Stoga glavnom državnom odvjetniku postavljam pitanje što radi DORH koji je tamo već nekoliko mjeseci i da li DORH, kao i u slučaju Borg, SMS ili u slučaju elitne prostitucije, nekoga štiti«, istaknuo je.


Nepojmljivim smatra da država kao suvlasnik Uljanika ne pokazuje interes i odgovornost za spašavanje brodogradnje, dok je s druge strane intervenirala u Agrokoru koji je bio u stopostotnom privatnom vlasništvu. 




»S Uljanikom je situacija potpuno jasna. Premijer je godinu dana imao sva izvješća na stolu, znao je sve što se događa, ali nije ništa poduzeo. Sredstva su nenamjenski potrošena, gdje su pare nestale iz Uljanika i što radi DORH«, upitao je Bernadić.