Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
23. siječnja 2020.
Predsjednik SDP-a

Bernardić: ''Stečaj 3. maja put je u likvidaciju Uljanika. Možda je nekome zapelo za oko zemljište''

Bernardić: ''Stečaj 3. maja put je u likvidaciju  Uljanika. Možda je nekome zapelo za oko zemljište''
Bernardić: ''Stečaj 3. maja put je u likvidaciju Uljanika. Možda je nekome zapelo za oko zemljište''
Autor:
Objavljeno: 29. prosinac 2018. u 18:10 2018-12-29T18:10:18+01:00

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je u Novskoj na tradicionalnom druženju sa članovima ponovno upozorio na loš odnos vlasti prema radnicima strateške industrije kakva je brodogradnja.
„Najava pokretanja stečaja Trećeg maja je najgora Vladina novogodišnja čestitka. To je nešto na što ne smijemo pristati, nešto po čemu će ova Vlada ostati upamćena u povijesti - na cestu je uspjela otjerati radnike iz Uljanika, Trećeg maja i rafinerije u Sisku, iz simbola radničke Hrvatske“, rekao je Bernardić.
Podsjetio je da Vlada već godinu dana izbjegava riješiti nastalu situaciju u Uljaniku te da je očito to nekome u interesu.
„Možda je nekome zapelo za oko zemljište u Puli. Svima je jasno da je stečaj Trećeg maja put u stečaj i likvidaciju samog Uljanika. Zašto ovoj Vladi nije važno da se riješi problem brodogradnje i pitanje radnih mjesta za tisuće naših sugrađana?“, upitao je.
Uporno se priča o nekim strateškim partnerima, ali Vladi očito nije stalo da se on doista nađe, istaknuo je. Ili ne znaju, jer su nesposobni, ili ciljano zavlače da se ne nađe partner na vrijeme i da priča o spasu Uljanika i radnih mjesta propadne.
„Postavljam pitanje, gdje su ti ulagači koje vladajući svako toliko spomenu u javnosti? Tražimo snažnije involviranje države u traženju investitora“, poručio je Bernardić.
Na informaciju po kojoj radnici još nisu dobili svoje plaće, rekao je da je isplata plaća i osiguravanje egzistencije radnika najvažnije i zatražio da se to pitanje najžurnije riješi.
Ponovno se osvrnuo na ankete, za koje je ustvrdio da ne odražavaju realno stanje na terenu.
„Pozivam novinare da postave pitanja: Kakvi su rezultati koje bi na izborima za EU parlament postignule stranke prema istraživanju koje je naručio službeni Bruxelles, koje je provela agencija Ipsos puls? Koliko su milijuna vladajući utrošili na Ipsos puls agenciju na ugovorenim poslovima za različita ministarstva, državne agencije, javna poduzeća i sl. A HNS pitajte za rezultate nakon provedenog velikog terenskog istraživanja. Oni su vrlo zanimljivi, vidjet ćete. Ponavljam, ako je Plenković toliko siguran u rejting svoje stranke, neka raspiše izbore i neka se prestane skrivati iza Bandića i kupovanja ruku po Saboru“, poručio je čelnik SDP-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.