Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
21. studenoga 2019.
Aktualno prijepodne u Saboru

Bernardić Plenkovića zbog Siska optužio za izdaju. Petrov: 'Nemojte nas spašavati, otići će svi u Irsku'

Bernardić Plenkovića zbog Siska optužio za izdaju. Petrov: 'Nemojte nas spašavati, otići će svi u Irsku'
Bernardić Plenkovića zbog Siska optužio za izdaju. Petrov: 'Nemojte nas spašavati, otići će svi u Irsku'
Autor:
Objavljeno: 16. siječanj 2019. u 10:17 2019-01-16T10:17:27+01:00

Podsjetili ste me na epizodu Našeg malog mista kada je Roko Prč išao izvoditi vatrogasnu vježbu pa mu je pao ormar... Dosta ste spašavali, nemojte više, otići će vam svi u Irsku, poručio je Petrov

Saborski zastupnici danas su se vratili u svoje klupe na sjednici, za koju je već dosad predloženo 140 točaka, a sasvim će sigurno biti i nadopuna.

Krenulo je uobičajenim aktualnim prijepodnevom koje je očekivano u znaku pitanja oko slučaja Sisačke rafinerije i štrajka radnika.

Mostov Božo Petrov istaknuo je kako Rafinerija Sisak "kao rijetko koja druga rafinerija u svijetu ima laku dobavu nafte s naftnih polja".. Tko je i zašto donio odluku da se rafinerija u Sisku ugasi?, upitao je Petrov na što mu je premijer Andrej Plenković odgovorio kako Vlada želi vratiti Inu u hrvatske ruke, no odluku o Rafineriji donosi uprava kompanije.

- Sisak može biti Inin centar i na drugačiji način. Naš je cilj da Hrvatska ima opskrbu energenata tako da nam osigura energetsku sigurnost, odvratio je Plenković, na što je uslijedio novi govor Petrova.

- Podsjetili ste me na epizodu Našeg malog mista kada je Roko Prč išao izvoditi vatrogasnu vježbu pa mu je pao ormar... Dosta ste spašavali, nemojte više, otići će vam svi u Irsku, poručio je.

O Sisku i Ini je govorio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je Plenkovića pitao zašto je lagao i zašto je spreman izdati vitalne hrvatske interese.

- Imam četiri pitanja. Jeste li dogovarali s Orbanom da Mađari u tajnosti preuzmu Inu? Jeste li dogovorili zatvaranje Rafinerije Sisak? Jeste li dogovarali da, nakon što se to desi, Ina u potpunosti ode iz Hrvatske? Je li predmet vaših razgovora bio i Hernardi koji je optuen za davanje mita Ivi Sanaderu, pitao je Bernardić, a Plenković bio vrlo kratak - odgovor je četiri "ne".

Bernardić je na to replicirao da će cijenu izdaje nacionalnih interesa očito morati platiti radnici Ine i to gubitkom svojh radnih mjesta

- Ostat ćete upamćeni kao oni koji su tjerali radnike na cestu i iz Uljanika i 3. maja i Rafinerije. Toliko o vašoj brizi za radnike, dodao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija