Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1
Sutra: 0° 0° 1
21. siječnja 2020.
Šef SDP-a u Koprivnici

Bernardić: Plenković i njegova Vlada i dalje bez političke odgovornosti

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 25. svibanj 2018. u 18:24 2018-05-25T18:24:31+02:00

»Umjesto da se raspusti Sabor i da Plenkovićeva Vlada podnese ostavku zbog jedne od najvećih korupcijskih afera u hrvatskoj povijesti, u Saboru se danas glasalo o novom potpredsjedniku Vlade i novom ministru. Agonija se nastavlja. Izbori nam trebaju odmah kako bi građani odlučili«, rekao je Bernardić

KOPRIVNICA Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak popodne u Koprivnici je razgovarao uz kavu s Koprivničanima o aktualnim političkim temama u društvu gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića na glavnom koprivničkom trgu.

Bernardić je u Koprivnici komentirao imenovanje novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva Tomislava Tolušića i Darka Horvata, kojima je Sabor danas izglasao povjerenje.

»Umjesto da se raspusti Sabor i da Plenkovićeva Vlada podnese ostavku zbog jedne od najvećih korupcijskih afera u hrvatskoj povijesti, u Saboru se danas glasalo o novom potpredsjedniku Vlade i novom ministru. Agonija se nastavlja. Izbori nam trebaju odmah kako bi građani odlučili«, rekao je Bernardić.

Osvrnuo se i na nove mailove iz 'afere Hotmail' koje je portal Index objavio jutros i iz kojih proizlazi da je Vladin bivši izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak pogodovao pojedinim dobavljačima Agrokora.

»Današnji novi mailovi 'afere Hotmail' pokazuju da je više nego očito da se pogodovalo nekim povlaštenim vjerovnicima te da je Plenković sve znao i de facto priznao. Na djelu je neviđena korupcija i izvlačenje novca, a Vlada HDZ-a i HNS-a na čelu s Plenkovićem i dalje ne priznaje nikakvu političku odgovornost«, ustvrdio je Bernardić.

Osim gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, druženju s građanima u Koprivnici, nazočili su i Josip Juratović, koji je, zasad, prvi i jedini Hrvat u njemačkom parlamentu – Bundestagu, kao zastupnik SPD-a, a poznat je i kao jedan od najistaknutijih sindikalnih aktivista u južnoj Njemačkoj, Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, Dragica Krošnjar, predsjednica Foruma žena Koprivničko – križevačke županije, predsjednik Foruma seniora Koprivnice Željko Osman i predsjednica Foruma mladih Koprivnice Adriana Vidović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.