Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Šef polaže račune

Bernardić: Ne brinite za SDP, ja sam predsjednik stranke do sljedećih parlamentarnih izbora

Bernardić: Ne brinite za SDP, ja sam predsjednik stranke do sljedećih parlamentarnih izbora
Bernardić: Ne brinite za SDP, ja sam predsjednik stranke do sljedećih parlamentarnih izbora
Autor:
Objavljeno: 19. kolovoz 2018. u 16:45 2018-08-19T16:45:00+02:00

Komentirao je i požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača. "Sasvim je jasno da Kujundžić mora otići, ovo je bio događaj koji je prelio prepunu čašu u zdravstvenom sustavu", kazao je Bernardić i naveo da nikada liste čekanja nisu bile duže a položaj liječnika teži.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Barbanu gdje se okupila politička elita na Trci na prstenac komentirao je aktualna politička događanja.

Bernardić kaže kako je evidentno da prihodi od turizma padaju i da Vlada zbog toga uvodi dodatni "harač" kroz znatno višu cijenu vezova u marinama te namete iznajmljivačima, javlja N1.

"Ne postoji nikakva turistička strategija, a sada se kroz porezne izmjene pokušava nametnuti harač za male poduzetnike, a to ih tjera van iz zemlje. To ne smijemo dopustiti. Evidentno je da prihodi od trurizma ove sezone padaju i da Vlada želi skrpati proračun, da to želi prevaliti preko leđa najmanjih, oni štite krupni kapital, a udarju na male obrtnike", kazao je Bernardić.

 Vladu je prozvao da je odgovorna za stanje u Uljaniku.

"Vlada je dvije godine prespavala probleme u Uljaniku, a suvlasnik je. Mogu to protumačiti samo tako da je tu u interesu krupni kapital, žele zatvoriti Uljanik i prenamijeniti zemljiše, to se treba spreriejčiti", kaže šef SDP-a.

Na pitanje kakva je njegova pozicija u SDP-u, Bernardić je izjavio: "Stabilno, ja sam predsjednik stranke do sljedećih parlamentarnih izbora, a tada, prema Statutu, polažem račune. Ne brinite za SDP"."

Komentirao je i požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača.

"Sasvim je jasno da Kujundžić mora otići, ovo je bio događaj koji je prelio prepunu čašu u zdravstvenom sustavu", kazao je Bernardić i naveo da nikada liste čekanja nisu bile duže a položaj liječnika teži.

"Nikada nećemo dopustiti da privatiziraju zdravstvo, zbog toga Kujundžić treba otići", poručio je Bernardić za N1

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu