Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
23. siječnja 2020.
Nervoza i nemir i dalje traju u SDP-u

Bernardić: Naravno da neću podnijeti ostavku

Davor Bernardić Foto NL
Davor Bernardić Foto NL
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2018. u 14:42 2018-07-05T14:42:38+02:00

Najbitnije je zadržati dostojanstvo i osjećaj pripadnosti SDP-u. Apeliram na sve da to zajedno napravimo. Čuvajmo SDP i čuvajmo socijaldemokraciju, kaže šef SDP-a

Naravno da neću podnijeti ostavku, izjavio je jučer predsjednik SDP-a Davor Bernardić, nakon čega je jasno da se sukob u toj stranci sada seli na Glavni odbor, koji će vjerojatno biti sazvan u subotu, 14. srpnja. 

U izjavi za medije Bernardić je apelirao na sve u stranci da zaštite SDP, a što se tiče pisma rekao je: »Njega sam dobio osobno, primio sam ga na znanje, to pismo je namijenjeno meni i ja ga ne mislim dijeliti s nikim. Nikakv formalni zahtjev nisam dobio".

Na pitanje kako je raditi u okruženju u kojemu nema podršku, rekao je: "Nije ugodno, ovo je šesti ili sedmi pokušaj rušenja. Način nije dobar, podsjeća na puč i anarhiju, to se ne smije raditi u stranci, u stranci se mora razgovarati na stranačkim tijelima."
– Najbitnije je zadržati dostojanstvo i osjećaj pripadnosti SDP-u. Apeliram na sve da to zajedno napravimo. Čuvajmo SDP i čuvajmo socijaldemokraciju", rekao je, te kazao kako SDP-ovce očekuje radno ljeto. 
– Moram najaviti radno ljeto. Predstavljamo plan za povećanje mirovina. Sljedeći tjedan plan za poljoprivredu. Uložit ćemo puno vremena i truda i pozivam sve članove da se pripreme jer čeka nas puno posla, kaže Bernardić.

Rekao je i kako nitko nije zamoljen da napusti sjednicu Predsjedništva stranke: "Ne. Sjednica je završila, ne mogu ulaziti u to tko je što pričao po medijima". Osjeća li se odgovornim za stanje u stranci, nije htio reći.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.